U Novom Sadu nema nijednog prinudno postavljenog upravnika zgrade

Nijedna zgrada u Novom Sadu do sada nije dobila prinudnu upravu, iako se donošenjem odluke o njihovim primanjima ispunila zakonska mogućnost za to.
U Novom Sadu nema nijednog prinudno postavljenog upravnika zgrade
Foto: 021.rs
Zgrade koje nemaju upravnika stambene zajednice moraju istog da izaberu, a ukoliko to ne učine, dodeliće im se prinudni upravnik sa spiska svih upravnika koji su registrovani u Novom Sadu. Taj broj je trenutno 140.
 
Kako je 021 nedavno pisao, donošenjem gradske Odluke o visini iznosa naknade prinudno postavljenom profesionalnom upravniku stekli su se uslovi da stambene zajednice dobiju prinudnu upravu. I sami građani mogu da zatraže od gradske uprave prinudnog upravnika, a istog uprava može da postavi i na osnovu rešenja inspektora. Međutim, kako potvrđuju za 021 u Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove, do sada nije primljen nijedan zahtev za uvođenje profesionalnog, prinudnog upravnika u stambenim zajednicama u Novom Sadu.
 
"Izbor profesionalnog upravnika za prinudnu upravu će se vršiti azbučnim redom prema redosledu lica sa liste profesionalnih upravnika za prinudnu upravu", preciziraju u gradskoj upravi za 021.
 
Kako je 021 već pisao, prinudna uprava mogla bi da bude jedino rešenje za zgrade u Novom Sadu koje niko ne želi da održava. Pokvareni liftovi, curenje i kvarovi na instalacijama, oronule stepenice, napukli crepovi na krovu i druge neprijatnosti ono su sa čime se suočavaju Novosađani koji žive u ovakvim, problematičnim zgradama. O ovakvim zgradama detaljnije čitajte OVDE.
 
O rezultatima ankete koja je pokazala da polovina građana ne vidi svrhu u uvođenju upravnika čitajte OVDE.
  • Detelinarka

    25.12.2018 14:11
    Upravnik zgrade
    Mi stanari, u zgradi na Detelinari, ćemo zvanično u Gradskoj upravi, zvanično i pravno-formalno zatražiti prinudnu upravu i smenu sadašnjeg, takozvanog "upravnika", zbog bahatog, primitivnog i totalno nestručnog vođenja naše zgrade. Takođe, zatražićemo kompletnu reviziju finansijskog poslovanja u poslednjih deset godina jer je svima jasno da taj čovek očigledno koristi svoju funkciju za nečasne i zakonom nedozvoljene radnje!
    Da ne pričam kako krši zakon o stanovanju, pa čak i Krivični zakon Republike Srbije, time što neovlašćeno ulazi u stanove stanara zgrade, ugrožava njihovu privatnost, širi lažne informacije i klevete o stanarima.
  • lud zbunjen normalan

    24.12.2018 19:35
    Nije to nista.
    Moj oduvek i zauvek predsednik kucnog saveta, matori komunjara, nije uspeo da zavrsi kurs koji i poluretardiran moze da zavrsi, pa je nasao nekoga ko ima taj kurs da ga ovlasti preko advokata. Nekad punopravni a danas pr pravog predsednika kucnog saveta i dalje naplacuje mesecne naknade a da li deli sa ovim, to sumnjam.
  • mara

    24.12.2018 16:06
    slede pritisci
    Ima u mojoj zgradi u Radnickoj,nista nije uradio i vec je doveo investitora za nadogradnju.
    Drugi sastanak.Sugradjani bice tu svasta ocito se radi o uigranim timovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti