Odbijena inicijativa da se iz DS-a izbaci jedini pokrajinski poslanik koji ne bojkotuje sednice

Statutarna komisija Demokratske stranke poništila je prvostepenu odluku Izvršnog odbora te partije povodom disciplinskog postupka protiv pokrajinskog poslanika i odbornika u opštini Ruma Nenada Borovića, koji je odbio da bojkotuje skupštinske sednice.
Odbijena inicijativa da se iz DS-a izbaci jedini pokrajinski poslanik koji ne bojkotuje sednice
Foto: 021.rs
Kako je za 021 potvrdio Borović, odluka je vraćena na odlučivanje Izvršnom odboru, a inicijativa da se on isključi iz Demokratske stranke pokrenuta je zbog odluke da ipak prisustvuje sednicama Skupštine Vojvodine i Skupštine opštine Ruma, uprkos stavu stranke da je bojkot obavezan.
 
Borović napominje da je očekivao ovakvu odluku komisije jer je ubeđen da je odluka o bojkotu bila loša, s obzirom na to da nije pokazala nikakve vidljive efekte u praksi.
 
"Otkako je odluka o bojkotu doneta u vrhu stranke i bez konsultacija nižih odbora, dakle suprotno pravilima unutar DS-a, te preneta kao direktiva među članstvo, rekao sam da ću bojkotovati možda prvu sednicu, ali da neću nastavljati jer je ovakav način slanja 'poruke' vlasti politički pogrešan i neodrživ iz više razloga. U skladu sa tim sam se sve vreme ponašao. Bez obzira na pritiske, bio sam spreman da snosim sve posledice svojih odluka, a naišao sam na podršku i drugih članova, kao i u poslaničkom klubu DS u Narodnoj skupštini", kaže za 021 Borović i dodaje da ga je podržala i narodna poslanica iz redova DS Nataša Vučković, koja je nedavno za Novi mazagin takođe iznela stav da se protivi ideji bojkota.
 
Podsetimo, Nenad Borović smatra da iza inicijative za njegovo isključenje iz stranke u kojoj je 23 godine stoji politički obračun bivšeg rukovodstva DS-a, zbog finansijskih malverzacija za koje Borović tvrdi da je otkrio tokom provere poslovanja partije pre nekoliko godina. Kaže da, iako je sve dokaze o otkrivenim malverzacijama na štetu partije dostavio nadređenima, niko na kraju nije odgovarao.
 
Borović sada navodi da je dobio potvrdu da je bio u pravu u vezi sa bojkotom, te da su mogući i novi pritisci na Izvršni odbor. 
 
"Ali ja neću odustati. I dalje ću ići na sednice, zauzeli smo stav i u pokrajinskoj poslaničkoj grupi, a pre desetak dana smo imali sastanak sa Zoranom Lutovcem (predsednikom DS) koji je rekao da je bio uveren da će statutarna komisija potvrditi inicijativu izvršnog organa. To se nije desilo i ja sam svoju satisfakciju dobio. Smatram da, bez obzira na to da li se protesti dešavaju ili ne - a fakat je da su utihnuli, mi treba da se obraćamo građanima za govornicom i zaradimo svoje plate", naglašava.
 
Detaljnije o disciplinskom postupku protiv jedinog poslanika DS u Skupštini Vojvodine koji ide na sednice čitajte OVDE.
  • Novosadjanin

    19.07.2019 13:53
    /
    Ne vidim nista sporno, covek je placen da dolazi na sednice kao sto je placen da iznosi svoje misljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija