RT-RK strateški partner Zoran korporacije

RT-RK, jedna od vodećih kompanija u regionu u oblasti razvoja sistemskih programskih rešenja u domenu potrošačke elektronike, odabrana je za razvoj multimedijalnih aplikacija za ConnectedTV i STB uređaje od strane ZORAN korporacije koja prednjači na tržištu kompleksnih integrisanih kola za najmodernije TV prijemnike, STB i blu-ray uređaje.
RT-RK, jedna od vodećih kompanija u regionu u oblasti razvoja sistemskih programskih rešenja u domenu potrošačke elektronike, odabrana je za razvoj multimedijalnih aplikacija za Connected TV i STB uređaje od strane ZORAN korporacije koja prednjači na tržištu kompleksnih integrisanih kola za najmodernije TV prijemnike, STB i blu-ray uređaje. Grupa inžinjera iz RT-RK zadužena za razvoj TV nedavno je uspešno prilagodila Guglov Android operativni sistem za Zoranove SupraHD i SupraXD procesore.

"Današnji korisnici zahtevaju sve više informacija, od najnovijih vesti, vremenske prognoze i berzovnih izveštaja, do sportskih sadržaja i turističkih ponuda. Naš cilj je da im ponudimo što jednostavniji pristup tim informacijama u jednoj aplikaciji. U isto vreme, želimo da im omogućimo i pristup ličnim servisima kao što su elektronska pošta, video igre, filmovi, muzika ili neki drugi sadržaj koji ih interesuje", kaže zamenik generalnog direktora RT-RK Nikola Teslić.

RT-RK, jedna od vodećih kompanija u regionu u oblasti informacionih tehnologija nastala je na Fakultetu tehničkih nauka pre dvadeset godina. Danas objedinjujući teoriju i praksu, razvija nove softverske komponente i uspešno se probija na internacionalnom tržištu kao centar za softver potrošačke elektronike posebno u oblasti novih internet aplikacija integrisanih u TV prijemnike. U januaru je RT-RK akreditovana od strane Ministarstva za nauku i tehnologiju kao razvojno-istraživački institut.
  • Ekonomsko odelenje firme RT-RK

    15.04.2011 05:13
    Nasmejah se slatko
    K je rekao da nemamo probleme? Svaka firma ima probleme. Bez obzira na to, opet ponavljam sta je kog briga sta se kod nas desava u firmi, narocito one koji su "otisli". Neka gledaju svoja posla
  • Nasmejah se slatko

    14.04.2011 14:53
    @ Ekonomsko Odeljenje firme RT-R
    Toliko tastine i zadojenosti odavno nisam video.
    Kao u komunizmu: "sta vas briga sta se desava u nasem dvoristu, a mi ni nemamo problema, ljudi daju otkaze jer su previse losi da bi radili u tako dobroj firmi kao sto je nasa" :-)
    Sta reci a ne nasmejati se :-)

  • Ekonomsko odelenje firme RT-RK

    14.04.2011 05:19
    Otisao
    Znam tacno ko je otisao iz RT-RK. Bas iz tog razloga pitam, ko je taj " super-inzenjer" koji je otisao". A sto se tebe tice, ako si vec "otisao" iz RT-RK, vise te se ne tice da li firma napreduje ili ne, i vise nisi pozvan da bilo sta komentarises, jer si "ex"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti