Naprednjaci blokiraju ulicu ispred RTV

Pristalice Srpske napredne stranke danas će održati performans ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine u vreme trajanja Dnevnika, nezadovoljni uređivačkom politikom te medijske kuće.
Pristalice Srpske napredne stranke danas će održati performans ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine u vreme trajanja Dnevnika, nezadovoljni uređivačkom politikom te medijske kuće. Kako za 021 kaže lider novosadskih naprednjaka Miloš Vučević, akcija koja se naziva "Prekid programa zbog istine" ima metaforički karakter, jer njegovi simpatizeri neće upadati u prostorije i prekidati program.

"Neće doći do bukvalnog prekida programa, to je više u prenesenom značenju. Mi samo želimo da urednici pogledaju kroz svoje prozore i da vide Novosađane koji ne veruju njihovim lažima", navodi Vučević.

Naprednjaci su okupljanje najavili za 17h na raskrsnici Sutjeske i Maksima Gorkog. Prema Vučevićevim rečima, skup je prijavljen policiji koja će preusmeriti saobraćaj sa te raskrsnice.

"Mi smo se dogovorili sa Policijskom upravom i najverovatnije će doći do preusmeravanja saobraćaja jer nećemo svi stati na trotoar, već ćemo zauzeti i deo kolovoza. Sugrađane molimo za razumevanje i trudićemo se da ni na koji način ne otežamo funkcionisanje grada", obećava predsednik Gradskog odbora SNS-a.

Naprednjaci optužuju rukovodstvo RTV-a za kreiranje uređivačke politike po meri vladajuće koalicije, kao i laganje Novosađana o efikasnosti gradske i pokrajinske vlasti. Vučević kaže da će ovaj protest naprednjaka biti i vid podrške predsedniku stranke Tomislavu Nikoliću koji štrajkuje žeđu. (M.S.)

  • j

    20.04.2011 11:08
    @Ako koza laze rog nelaze
    od mnogih od njih koje nabrajate jos tad nismo bili bolji, bili smo daleko iza njih, ali to nema veze sa komentarom koji napisah, moj komentar je bio vezan samo za " NAMA RTV UREDJUJU PO ZELJI NAC.MANJINA,TE ISPADOSMO MI SRBI U SVOJOJ ZEMLJI MANJINA."
    ovi na vlasti ili ovi sto prave blokade meni je to isto sr...
    nema razlike
  • 19.04.2011 19:57
    1
    Oni naprednjaci ex srs, su za poslednjih 20 godina SVE BLOKIRALI,, blokirali su nam ZIVOT, a poceli su sa blokadom i strajkova jos prije 23 god i sta smo docekali opet isto
  • Ako koza laze rog nelaze

    19.04.2011 18:56
    @j
    Ma nemamo mi nista protiv manjina, to su sve nasi ravnopravni gradjani posebno svetli severnjaci, nego kad je sloba predao vlast bili smo bolji od bugara rumuna, bosanaca, c. goraca i albanaca a i bila je sacuvana drustvena imovina kao i javna preduzeca. A sad da ne bi stigli jos zadnju moldaviju zelimo promene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti