"Rodoljupci" premijerno u SNP

Srpsko narodno pozorište obeležiće jubilarnu, 150. sezonu još jednom premijerom.

Srpsko narodno pozorište obeležiće jubilarnu, 150. sezonu još jednom premijerom. Reč je o komadu "Rodoljupci", Jovana Sterije Popovića, koji je režirala bivša prima balerina Sonja Vukićević.

Predstava, koja je doživela nekoliko verzija do sada, ovoga puta je koncipirana tako da kod svakog ponaosob izazove posebno mišljenje i emociju, kaže istaknuta umetnica, koja je, osim režije, bila zadužena i za scenografiju, kostim i scenski pokret.

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević ističe da je ideja za rad na predstavi potekla iz pokušaja da se pomeri pogled na priču koja je svevremena, ali da Sterija ni u jednom trenutku "nije izneveren". Zbog toga će, kako kaže, biti veoma iznanađeni i oni koji vole klasičnu verziju i oni koji poznaju Sonjin rad.

Premijera je 15. juna na Sceni "Pera Dobrinović" u 19 sati i 30 minuta.

  • johnny

    16.06.2011 19:24
    svaka cast
    Hvala vam sto ste nam postavili ogledalo da se pogledamo i razmislimo...
  • ns

    13.06.2011 14:25
    baš lepo! hvala na informaciji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti