Đokovićevom kapetanu sudi se za ubistvo Novosađanina

Kapetan Ivan Žegura ponovo je došao u žižu javnosti pre dva dana, kada je objavljeno da je on upravljao jahtom porodice Đoković koja nije mogla da uplovi u Dubrovnik, a on je osumnjičen da je pre četiri godine jahtom ubio Dragišu Milića iz Novog Sada.
Kapetan Ivan Žegura ponovo je došao u žižu javnosti pre dva dana, kada je objavljeno da je on upravljao jahtom porodice Đoković koja nije mogla da uplovi u Dubrovnik, a on je osumnjičen da je pre četiri godine jahtom ubio Dragišu Milića iz Novog Sada.

Žegura je osumnjičen da je u junu 2007. u Risanskom zalivu, upravljajući jahtom na kojoj su bili ruski turisti, naleteo na gumeni čamac u kojem su bili Milići. Dragiša je smrtno stradao i njegovo beživotno telo kasnije su iz mora izvukli ronioci, dok je njegov sin Srđan teško povređen.

Postoje sumnje da je Žegura nakon nesreće sakrio navigacioni sistem, pa sud nije mogao da dokaže kojom se brzinom kretao. U prvostepenom postupku on je oslobođen optužbi, a Viši sud u Podgorici je vratio suđenje na početak.

Novosadski advokat Dragoljub Martinović, pravni zastupnik porodice Milić, kaže da policija nakon nesreće nije uradila svoj posao. "Policija nije oduzela GPS i tako je omogućila Žeguri da ga skloni. Sve je nakon toga obesmišljeno. Suđenje je pre dve nedelje ponovo odloženo, pa je veštak predložio rekonstrukciju plovnog puta kada vremenski uslovi budu slični onima iz juna 2007. Rekonstrukciju brzine i rute kretanja jahte je praktično nemoguće izvesti na vodi i krivci u tome vide svoju šansu da izbegnu odgovornost", kaže Martinović.

  • voša

    16.06.2011 12:41
    kapiram da crnogorci (policija i svi koji imaju veze) jedva čekaju da se bilo šta dogodi da se omaste sklanjajući pod tepih stvari u korist krivca a koji krivac ne bi vol'o nevinim da ga proglase, nema veze moral, nema veze svet, oni su u svojoj prćiji a novosađanina niko nije terao tu da dolazi. jadno.
  • Jazz

    15.06.2011 21:45
    Izgleda da nas ovde u Novom Sadu ima naivnih i to prilično...
    Zaista smo se nadali da će u Crnoj Gori biti osuđen njihov državljanin za ovo ubistvo...

    Nema tamo pravne države kada je njihov državljanin u pitanju a posebno kada žrtva nije njihova...
    Od čuvenog čojstva ne ostade ništa...
    A u Hrvatsku ih nisu puštali baš zbog tog Žegura...svi drugi razlozi su izmišljeni...
    Gde će ti duša Žegure ?
  • @zb360

    15.06.2011 17:28
    Za nepismene - reč raznoraznim se piše ZAJEDNO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti