Umesto blokade, protest ispred Vlade Srbije

Radnici "Bačkaputa" najavili su za četvrtak, 30. jun, veliki protest u Beogradu, ako im se do sutra ne isplate zaostale zarade.
Radnici "Bačkaputa" najavili su za četvrtak, 30. jun, veliki protest u Beogradu, ako im se do sutra ne isplate zaostale zarade.

Predsednik kriznog štaba u tom preduzeću Vladimir Cvetković rekao je za Radio 021 da radnici ne veruju mnogo obećanjima novog direktora Nibens grupe Milutina Gaševića da će im u dogovorenom roku isplatiti lične dohotke, za šta, kako kaže, planira da podigne kredit. "Odustali smo od blokade puteva. Ukoliko ne budu isplaćene zarade za april i maj, u četvrtak ćemo ići na protestni miting ispred Vlade Republike Srbije u Beogradu", navodi Cvetković.

Direktor "Nibensa" Milutin Gašević izjavio je kako je pet najvećih poverilaca, banaka, odblokiralo račune tim preduzećima u petak, a preostalih devet trebalo bi to da učini najkasnije tokom današnjeg dana. Gašević očekuje da sa bankama i dobavljačima do polovine ove sedmice bude dogovoren reprogram duga i obezbeđeni energenti za dalji rad. Međutim, zasad se nigde ne pominje da će i radnici dobiti zaostale plate. (D.B)

  • neko iz mase

    29.06.2011 08:43
    reci cu par stvari o Partizanskom putu u Kamenici koji je igrom slucaja u mom neposrednom komsiluku rizikujuci da me ispljuju....
    Naime firma ko firma kao i sve mnoge radila pa sad vise ne radi ili je jadna. U toj imenovanoj firmi nalaze se barake radnika firme a u tim barakama od kad postoji firma zive i rade zaposleni. Ti isti zaposleni za ceo svoj radni vek ne placaju smestaj, ne placaju ni struju ni vodu, ne placaju grejanje, ne placaju ishranu jer imaju centralnu kuhinju i trpezariju o trosku Partizanskog puta. Naravno sve plate koje su dobijali su im ostajale i gospoda su kuce i imanja gradili u svojim selima odakle su, skolovali decu i sve tome slicno. I danas tako zive, ko ne veruje neka ode tamo i neka se sam uveri. E sad se malo zadrmalo pa juris na Beograd. Kad su se privatizovali znali su kod koga idu ali se polakomili za novcem kao i obicno.
    Ne znam, mozda sam ja lud ali tu nesto ne stima.
  • Scotch Bonnet

    28.06.2011 19:38
    Adresa
    Konacno su ukapirali na koju adresu treba da se obrate!
  • 28.06.2011 14:44
    U BGD, to je prava stvar,iz BG dolazi SVE STO NE VALJA a ne blokirati Vojvodinu
    A sta ce biti ako policija dobije NAREDJENE da se prepreci radnicima " BACKAPUTU"i blokira puteve
    Kao sto je uradila sa VOJVODJANSKIM PAORIMA
    dobila policija NAREDJENE iz BGD-a blokiraj im puteve
    i gde su paori zavrsili ispred BANOVINE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti