FOTO: Taksisti odblokirali Bulevar Mihajla Pupina

Više stotina novosadskih taksista odblokiralo je deo Bulevara Mihajla Pupina pošto im je obećano da će ih sutra ponovo primiti u Gradskoj kući povodom njihovih zahteva.  
Više stotina novosadskih taksista odblokiralo je deo Bulevara Mihajla Pupina pošto im je obećano da će ih sutra ponovo primiti u Gradskoj kući povodom njihovih zahteva. Kako saznajemo, taksisti su već najavili novi protest u četvrtak ako sutra ne bude dogovora.

Predsednik Sindikata novosadskih taksista Radoslav Krstić izjavio je, posle sastanka sa pomoćnikom gradonačelnika Vitomirom Vučkovićem, da će Gradskom veću najkasnije sutra biti predati zahtevi taksista. "Rečeno nam je da će se Gradsko veće sutra sastati po hitnom postupku i potom nas izvestiti o zaključku koji bude usvojilo. Ukoliko taj zaključak ne bude povoljan po nas, mi ćemo u četvrtak, 7. jula, ponovo izaći na ulice", naveo je Krstić za Radio 021.

Taksisti traže poništenje neustavne odluke Skupštine grada kojom se retroaktivno uvodi obaveza Euro 3 i Euro 4 motora za taksiste. "Naš osnovni zahtev je da se odluka lokalne samouprave o standardu Euro motora usaglasi sa republičkim zakonom. Zakon Republike Srbije glasi da 1. marta 2013. godine stupa na snagu Euro 3 standard. Lokalna samouprava je već uvela Euro 3, odnosno od kraja godine traži Euro 4", rekao je Krstić.

Član Gradskog veća za saobraćaj Siniša Bubnjević ocenio je današnju blokadu ulica nekorektnom jer nije unapred najavljena. On smatra da su taksisti ovim potezom želeli da sebi daju na važnosti i poručuje da će uslediti rigoroznije kontrole taksi prevoza tokom Exit festivala.

Taksisti su danas blokirali deo bulevara, od Srpskog narodnog pozorišta do Banovine, a za to vreme gradski autobusi i automobili su bili prinuđeni da idu okolnim ulicama.

 

Ovako je izgledao današnji protest novosadskih taksista u centru grada:

  • ns

    08.07.2011 14:01
    taksistima sistemsko razbijanje lobanja!!! i to vam je čast mater li vam skrnavu onu!
  • Bombonica

    06.07.2011 10:51
    semtex
    Ja sa ovde rodjen,a vozim 33.god. i nko mi ne smeta,a ti lupas,ko otvoren prozor!
  • petar

    06.07.2011 09:17
    vojvodina
    Sve dok ne budemo poceli da gledamo malo i u svoje dvoriste bice nam ovako.Narod postaje sve gladniji a mi raspravljamo o vrsti motora koja je potrebna za obavljanje taxi delatnosti.Pozabavimo se sebi samima i ne bacajmo molotovljeve koktele po nasem narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti