Upis prve generacije u privatnu medicinsku školu

Srednja medicinska škola "Dositej Obradović" organizuje upis prve generacije učenika u školskoj 2011/2012 godini, na smerove medicinska sestra tehničar, fizioterapeutski tehničar, medicinska sestra vaspitač, laboratorijski i farmaceutski tehničar.  
Srednja medicinska škola "Dositej Obradović" organizuje upis prve generacije učenika u školskoj 2011/2012 godini, na smerove medicinska sestra tehničar, fizioterapeutski tehničar, medicinska sestra vaspitač, laboratorijski i farmaceutski tehničar. Reč je o prvoj privatnoj srednjoj školi koja ima akreditaciju Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu i čija je diploma priznata u Evropi, bez nostrifikacije.

Direktor škole Niko Mrđan kaže da se budućim srednjoškolcima nude zanimanja za koja sigurno ima mesta na tržištu rada. Uvedeni su i posebni programi za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju za one koji su ostali bez posla i koji žele da rade u zdravstvu. Mrđan ističe da su časovi organizovani po najsavremenijim metodama i radi se sa malim grupama, a zahvaljujući elektronskim tablama, učenicima je omogućeno da u slučaju bolesti nastavu prate i od kuće. Praktična nastava, kako je dodao, realizuje se delom u školskim laboratorijama, a delom u zdravstvenim ustanovama sa kojima škola sarađuje. Interesantno je da se teorijski deo održava tokom pre podneva, dok su popodnevni sati predviđeni za praksu i osposobljavanje za rad.

"Na ovaj način želimo da prenesemo đacima funkcionalna znanja, koja će im olakšati put do radnog mesta, ili ka višim strukovnim školama i fakultetima na dalje usavršavanje. S druge strane, poznato je i da zemlje Evropske unije nemaju dovoljno pokriveno tržište, a Evropa je stari kontinent i tu mi vidimo šansu da u dogledno vreme ponudimo kvalitetne kadrove u segmentu zdravstva i socijalne zaštite", navodi Mrđan.

Osim stručnog nastavlnog osoblja i vrhunske opreme, đacima je u školi zagarantovana i dvadesetčetvoročasovna bezbednost a, prema rečima direktora, svi učenici se dočekuju pre početka nastave i, po završetku časova, ispraćaju do najbližih stanica.
Svršeni osnovci koji žele da se upišu u Srednju medicinsku školu "Dositej Obradović", uz formular koji popunjvaju, dužni su da donesu svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, uverenje o položenom završnom ispitu i lekarsko uverenje.

Škola se nalazi na izlazu iz Novog Sada prema Veterniku, u Suvoborskoj ulici broj 6. Sve informacije o organizaciji nastave, smerovima i načinu upisa mogu da se dobiju telefonom na broj 021/ 6397- 677 ili na sajtu www.dositejobradovicns.edu.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.