FOTO: Radovi u centru Novog Sada probili rok, ali im se nazire kraj

Radovi na Pozorišnom trgu probili su rok od devet meseci, a u lokalnoj upravi za 021.rs ne žele o tome da govore.
FOTO: Radovi u centru Novog Sada probili rok, ali im se nazire kraj
Foto: 021.rs
Iako je pre nedelju dana istekao predviđeni rok od 270 dana za završetak radova, a koji je počeo da teče 1. marta, na Trgu se i dalje mogu videti radnici i građevinski materijal i neizvesno je kada će sve biti gotovo.

Ono što je sigurno je da je ostalo malo toga da se uradi u okviru rekonstrukcije trga. Naime, radnici su uposleni oko fontane i postavljaju memorijalnu tablu od 90 metalnih ploča sa činjenicama iz istorije grada, dok deluje da je ostatak posla kao što su popločavanje, postavljanje javne rasvete, uređenje komunalne infrastrukture i zelenila, završen.

Trg je, kako se 021.rs uverio, i dalje u većoj meri ograđen, mada Novosađani šetaju skoro celim trgom jer su ograde skoro svuda po malo pomerene da bi se moglo proći ili provući.
 
Da se sve odužilo možda i više nego što bi trebalo govori i to što je deo behatona koji je postavljen pre tri, četiri meseca na Pozorišnom trgu na nekoliko mesta već prljav, a polomljen je bar jedan od novih stubića koji bi trebalo da spreči prolazak u pešačku zonu iz pravca Bulevara Mihajla Pupina, Jevrejske i Uspenske ulice.
 
 
Na pitanja 021.rs o tome da li je pomeren rok za završetak radova i koji je sada planirani datum, odnosno da li će izvođač radova platiti penale za kašnjenje na parternom uređenju okoline Srpskog narodnog pozorišta, iz Gradske kuće nisuodgovorili ni posle nekoliko dana čekanja.
 
Podsetimo da uređenje Trga izvodi grupa građevinskih firmi: novosadska "Energotehnika - Južna Bačka", "Put-invest", "AB&CO" i "Geotehnika", kao i "Montop" iz Veternika i "Nukleus" iz Lazarevca", uz podizvođače "Green decor" iz Beograda, "Rasing" iz Vršca i "Urban-Mobiliar" iz Knića.
 
Od početka radova 1. marta došlo je i do manje korekcije cene radova na gore zbog čega je menjan i ugovor. Rekonstrukcija je sa oko 378 miliona dinara sa PDV-om skočila na 390.389.743 dinara sa PDV-om. U ovo ne ulaze troškovi uređenja okoline Uspenske crkve, zidanja ograde i gradnje spalionice sveća, koji iznose oko 23 miliona dinara. 
 
Kako je uređenje Trga skoro gotovo, već sad se može uporediti da li je sve urađeno kao što je predviđeno arhitektonskim projektom, a koji možete pogledati OVDE.
Radovi će biti završeni narednih dana
 
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je nakon objavljivanja teksta poslala dopis 021.rs u kojem je navela da će radovi biti završeni narednih dana. 
 
"UGZI je 25. novembra sa izvođačem radova na uređenju dela gradskog jezgra - I faza zaključila Aneks III ugovora kojim se produžava rok za izvođenje radova. Razlozi za produženje roka su objektivne prirode i argumentovani, zbog čega se ova Uprava saglasila sa zahtevom izvođača. Svi predviđeni radovi biće završeni u narednim danima", navela je Uprava.
  • Panter

    10.12.2021 15:55
    Bezvlašće i javašluk
    Kako neće probiti rok,kad su radili 2-3 dana nedeljno.
  • Slobodan gradjanin

    09.12.2021 11:04
    Nestruno
    Pozorišni trg uragan nestrucno
    bolje reći nekvalitetno kao da su ga radila deca u igri.
    Šta je radio nadzorni organ?
    On je više organ nego nadzor.
    Tako ti je to u burazer ugovaranju poslova.
  • Saša

    09.12.2021 03:08
    i investitoru...
    Bliži se kraj i investitoru, tako da je to O.K.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti