Uskoro besplatni kompleti za novosadske osnovce

Škole bi trebalo do kraja nedelje da dobiju besplatne komplete udžbenika za prvi, drugi i treći razred osnovne škole.
Škole bi trebalo do kraja nedelje da dobiju besplatne komplete udžbenika za prvi, drugi i treći razred osnovne škole. Rukovodilac novosadskog odeljenja Zavoda za udžbenike Nikola Stojanac kaže za Radio 021 da se za besplatne komplete dosad prijavilo više od 300 škola u Pokrajini.

On je podsetio da će đaci bez ikakve nadoknade dobiti na korišćenje knjigu uz matematike, srpskog, odnosno maternjeg jezika i predmeta "Svet oko nas". Besplatni su i udžbenici za muzičko i likovno za treći razred, dok đaci nižih razreda moraju sami da ih nabave. Na listi besplatnih školskih knjiga ne nalaze se ni one za izbornu nastavu, strani jezik, kako ni školska lektira.

Stojanac dodaje da su udžbenici za ostale razrede osnovnih i srednjih škola već neko vreme u prodaji, ali se veće interesovanje za njih i veće gužve u knjižarama očekuju tek na početku školske godine, kada profesori odrede konačan spisak knjiga iz kojih će predavati.
Knjižare Zavoda će od 27. avgusta biti otvorene radnim danom od 8 do 21 čas, subotom od 8 do 20 i nedeljom od 10 do 15 sati. (D.B)
  • slavica

    25.08.2011 21:12
    sramota
    znaci djaci prvaci nedobijaju besplatne udzbenike vec samo petinu tj bukvar citanku knjigu iz matematike i svet oko nas a sve ostalo se kupujemo oni daju cetri knjige da zamazu oci sramota
  • jos jedna mama

    23.08.2011 12:44
    @mama zaista nepotreban komentar o rabatu! Niko ali bas niko Vas ne tera da udzbenike kupujete preko skole, lepo mozete u knjizarama. E, sad sto je meni pa i dobroj vecini lakse da uplatimo na tri rate to je druga prica. Sa svim ostalim se u potpunosti slazem.
  • Mama

    22.08.2011 09:31
    @Roditelj
    Moje najmlađe, treće dete, ove godine kreće u četvrti razred osnovne škole i moram da sam malo zlurada kada vidim da u Beogradu SVI osnovci dobijaju besplatne komplete! Ja sam građanin ove zemlje kao i stanovnik Beograda, porez koji plaćam je isti, kasa u koju se slivaju pare iz cele Srbije je ISTA. Bilo bi lepo da nas onda sve tretiraju isto. Snašla sam se nekako i kupila polovne knjige pa me komplet nije koštao 6000 dinara već oko 2000. Žao mi je samo što učiteljica neće zaraditi rabat na mom detetu.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti