Otkazana Skupština Vojvodine

Sednica Skupštine Vojvodine na kojoj je trebalo da se raspravlja o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini otkazana je, javlja reporter Radija 021 iz pokrajinskog parlamenta.

Sednica Skupštine Vojvodine na kojoj je trebalo da se raspravlja o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini otkazana je, javlja reporter Radija 021 iz pokrajinskog parlamenta. Razlozi iznenadnog otkazivanja zasedanja za sada nisu poznati.

Sednica je bila sazvana na predlog Vlade Vojvodine, koja je predložila pet amandmana. Pokrajinska vlada je u petak navela da smatra da Vojvodina mora imati pravo svojine nad svim onim što je izgrađeno iz budžeta Pokrajine, uključujući i kanalsku mrežu na njenoj teritoriji, kao i objekte železničke infrastrukture od regionalnog i lokalnog značaja.

Vlada Vojvodine predložila je da Pokrajina može u svojini da ima puteve drugog reda koji povezuju dva ili više okruga na njenoj teritoriji. Pokrajina traži da ima pravo svojine i nad objektima na teritoriji bivših jugoslovenskih republika koji su bili u društvenoj svojini, a na kojima je kao nosilac prava raspolaganja bila upisana Vojvodina, odnosno javna preduzeća ili ustanove čiji je osnivač pokrajina.

Na ovaj način stvaraju se i uslovi da Srbija prenese udeo i akcije Novosadskog sajma i drugih preduzeća u javnu svojinu Vojvodine, saopštila je vlada i objasnila da se svi amandmani oslanjaju na Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.

Ovo bi bio prvi put da se o jednom predlogu zakona raspravlja na vanrednoj sednici Skupštine Vojvodine po hitnom postupku, odnosno prvi put se na ovaj način reaguje na odnos republičkih organa prema pokrajinskoj administraciji. Povod za vanrednu sednicu pokrajinskog parlamenta bila je nespremnost Vlade Srbije da u Zakon o javnoj svojini uvrsti zahteve Vlade Vojvodine.

  • Đura Blokator

    14.09.2011 11:16
    @odgovor - Đura Blokatir
    Boga mi, nije to baš lako...treba i to umeti...
  • Vojvodjanin ,Jugoslovenov prij

    13.09.2011 14:03
    svi raznoliki,svi jednaki!
    U velikoj Jugoslaviji nekom je smetalo da nas postoji razlicitih a jednakih,slicnih a jednakih,pa su svi hteli da budu sami a jednaki.

    E pa sada ostavite i nas Vojvodjane i Jugoslovene na miru da budemo sami a jednaki medjusobom,u svom bogatsvu razlicitosti!

    A vama kojima smeta razlicitost, otidjite iz Vojvodine, a nas ostavite na miru,pa kad vam dosadi da ste svi isti a onda cete se podeliti na zvezdase i grobare i poubijati se medjusobom,poznavajuci vas mentalitet.
  • odgovor

    13.09.2011 07:19
    Đura Blokatir
    Djuro pa to je vise nacin razmisljanja, funkcionisanja...ovaj sistem nije funkcionalno naklonjen ljudima pa ga obilazim na sve moguce nacine, iako se prostor sloboda generalno suzava ali postoji..putujem, trgujem, posredujem, lobiram, stedim, investiram, ne zaradjujem da kupujem stvari vec slobodu u smislu slobodnog vremena koje gledam pametno da utrosim...u jednoj kratkoj recenici treba moci vise nego sto trebas tj. kontrolisati nerealna ocekivanja i potrebe, okrenuti se prirodi i svom unutrasnjem svijetu, kad je pravi trenutak reagovati, preuzeti odredjene rizike a u glavnini vremena zivjeti iskopcanog mozga (prvi korak izbaciti tv iz kuce, drugi biti fizicki aktivan, treci iskopcati misli koje same lutaju bez kontrole po glavi, cetvrti napraviti branu prema svim psiholoskim vampirima...)eto Djuka moze se sve samo treba volja, motiv, htijenje, angazman..mudrost i strpljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti