FOTO: Novosadski osnovci kontrolisali vozače

U okviru akcije za bezbednost dece u saobraćaju pod nazivom "Jabuka i limun", mališani osnovnih škola u Novom Sadu "regulisali" su saobraćaj uz pratnju saobraćajne policije.

U okviru akcije za bezbednost dece u saobraćaju pod nazivom "Jabuka i limun", mališani osnovnih škola u Novom Sadu "regulisali" su saobraćaj uz pratnju saobraćajne policije. Đaci su vozačima koji su poštovali propise dodeljivali jabuku i plaketu u znak zahvalnosti, a onima koji su ih prekršili, limun i plaketu sa molbom da poštuju pravila.

Učenici Osnovne škole "Petefi Šandor" koje smo danas obišli, kažu da dobro poznaju saobraćajne propise i da se ne boje da sami prelaze ulicu kada idu u školu.

Prema rečima policijskog inspektora Darija Anušića, cilj akcije, koja se četvrtu godinu zaredom organizuje sa novosadskim osnovcima i kompanijom Delta Generali, je poboljšanje bezbednosti dece u saobraćaju kao i edukacija dece o pravilnom ponašanju. "Uče kako da se ponašaju kada su pešaci, kada voze trotinet, kada voze rolere, kada se voze autobusom i kada su kao putnici u vozilu sa roditeljima ili nekim drugim".

U Novom Sadu akcija je sprovedena u tri osnovne škole: "Petefi Šandor", "Đorđe Natošević" i "Milan Petrović".
  • Bozidar

    14.09.2011 07:05
    @Anominus
    i ja sam (vise puta) probao i ne radi. i sta cemo sad?
  • 13.09.2011 21:49
    Sa planete ProbaoSamIRadi. Najlakše je klepetati kako ništa ne valja i ne činiti ništa da se to promeni.
  • 13.09.2011 19:16
    cvrc gewesen sein!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti