Branka Bežanov podnela ostavku na funkciju u Gradskom veću, POKS izlazi iz vlasti

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov podnela je ostavku na tu funkciju.
Branka Bežanov podnela ostavku na funkciju u Gradskom veću, POKS izlazi iz vlasti
Foto: 021.rs
Bežanov je ostavku podnela nakon što je došlo do raskida koalicije između Srpske napredne stranke i Pokreta obnove Kraljevine Srbije.
 
Prethodno je i njen stranački kolega, Vladimir Zelenović, podneo ostavku na funkciju direktora JKP "Čistoća", koje je vodio 11 godina.
Ostavka Branke Bežanov naći će se pred odbornicima na sednici Skupštine grada koja je zakazana za petak, 10. februar. U svojoj ostavci, Bežanov je samo saopštila da podnosi ostavku na funkciju koju je obavljala u prethodnom periodu.
 
Branka Bežanov postala je članica Gradskog veća posle izbora 2020. godine. Prethodno je bila zamenica predsednika Skupštine grada.
Ova bivša članica Srpskog pokreta obnove, a potom POKS-a, rođena je 1975. godine u Novom Sadu, gde je stekla osnovno i srednje obrazovanje. Master ekonomista je postala na Univerzitetu "Edukons". 
 
Prvo radno iskustvo stekla je 1995. u PTT "Srbija", nakon čega prelazi u "Telekom Srbije", gde je radila najpre kao referent, a potom kao viši asistent teritorijalne Direkcije odnosa sa javnošću i prodaje usluga velikim biznis korisnicima.
 
Rukovodila je Sektorom za odnose sa javnošću u JKP "Novosadska toplana", gde je prešla 2010. godine, kada je to preduzeće vodio Srpski pokret obnove. Nakon dvogodišnjeg iskustva u "Toplani" prešla je u "Zavod za izgradnju grada", a potom u "Vodovod i kanalizaciju".
 
Odbornica u Skupštini grada je postala 2010. godine, gde je predvodila odborničku grupu Srpskog pokreta obnove, a predsedavala je i Savetom za obrazovanje i sport Skupštine grada, potom i Savetom za javni red i mir i bezbednost, učestvujući i u radu nekoliko komisija.
 
Nakon višegodišnjeg angažovanja u Srpskom pokretu obnove, Bežanov je svoj politički rad nastavila u Pokretu obnove Kraljevine Srbije. Od 2016. do 2020. bila je zamenica predsednika Skuptšine grade, šefica odborničke grupe POKS-a, te je učestvovala u radu komisija.
 
Tokom perioda u kom je bila zamenica predsednika Skupštine grada skrenula je pažnju na sebe zbog učestvovanja na četničkom skupu, odnosno pomenu Draži Mihailoviću u Višegradu. Tada je Liga socijaldemokrata Vojvodine tražila smenu Branke Bežanov, a inicijativu su podržali Demokratska stranke i Dosta je bilo. Međutim, o njenoj smeni nije bilo rasprave u Skupštini grada.
 
Nakon izbora 2020. postala je članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci. 
Zasad nema informacija o tome ko će zameniti dosadašnju članicu veća. 
 
Podsetimo, prekid saradnje između naprednjaka i POKS-a obznanio je gradonačelnik Milan Đurić. Iz saopštenja POKS-a saznalo se da je razlog za raskid koalicije bio različit pogled na strategiju u vezi sa odbranom Kosova i Metohije. 
 
Pokret obnove Kraljevine Srbije u Skupštini Novog Sada predstavljaju tri odbornika. 
  • Marko Stankov

    12.02.2023 09:18
    Gospodjica gospoja
    A dje ce sada ova gospoja-gospodjica, oce mozda na Biro rada ili je tetka napravila vec aranzman. Sjajna i impresivna biografija Educons tralala cetnistvo, ah Bezanov!
  • ZimePartizano

    09.02.2023 22:08
    Isperjase momarihste
    Konačno da su izbacili te stenice iz čistoće, daj Bože da liga preuzme i čistoću, oni odgovorno vode preduzeća. Liga je sada sigurna konačno sigurna u koaliciji sa naprednjacima, sada I'm trebaju da vode Novi Sad.
  • Wee

    08.02.2023 17:22
    Ovima iz poksa sledi BEZI TE NOGE USRA VAS GU Z I CA! Idu im teski dani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti