Otvara se parking u Novom Sadu: 100 mesta u plavoj zoni - evo gde će se nalaziti

JKP "Parking servis" će u narednim danima otvoriti novi parking u Augusta Cesarca, koji će biti u plavoj zoni i imaće 100 mesta.
Otvara se parking u Novom Sadu: 100 mesta u plavoj zoni - evo gde će se nalaziti
Foto: 021.rs (Google Earth)
U ovom preduzeću su za 021.rs potvrdili da su sklopili ugovor sa vlasnikom parcele i firme "Bogdanić Company" o korišćenju prostora kao javnog parkinga.
 
Ovaj prostor je urbanističkim planovima i predviđen kao mesto za spratnu garažu u bloku Augusta Cesarca, Vase Pelagića i Petra Drapšina.
Urbanisti su predvideli garažu koja bi imala suteren, prizemlje i jedan sprat, uz kapacitet od 250 parking mesta. Međutim, do danas nije došlo do realizacije ove investicije. 
 
Kako privatne investicije za parking nema, "Parking servis" je uspeo da postigne dogovor sa vlasnikom zemljišta da se prostor, dok on ili neko drugi ne odluči da gradi garažu, koristi kao parking u plavoj zoni.
 
 
U "Parking servisu" dodaju da je inicijativa potekla sa željom da se pomogne u rešavanju problema nedostatka parking mesta.
 
Parking je većim delom završen, postavljene su rampe, parkomat i ostalo je još samo da se uvede rasveta. 
Ulaz na parking će biti iz Augusta Cesarca 9.
 
Informacije o naplati parkinga, te stanarskim karticama, biće saopštene prilikom puštanja parkinga u rad.
  • Jelena

    15.10.2023 11:38
    Ekologija na delu
    Da li su urbanisti mislili na stanare zgrada koje su neposredno iznad parkinga? Sta je sada sa zastitim zivotne sredine? Gde su ekolozi da zastite ekosistem i jedina dva drveta koja smo imali u dvoristu a koja su bezdusno posecena preko noci? Misli li neko na decu koja zive u okolnim zgradama, koja sada treba da udisu izduvne gasove umesto da se igraju u zelenilu?
    Bilo bi drustveno odgovorno da nadlezni posade drvece na parkingu i bar malo ozelene ovu povrsinu kako bi se bar malo ublazili stetni uticaji ove odluke po ljude koji tu zive. Dr ece nikom ne steti. Limanski i novonaseljski parkinzi su zeleni!
  • Musaši

    06.10.2023 06:59
    Jel to kompenzacija za Jevrejsku?
  • BoeserWolf

    05.10.2023 20:37
    detelina centar sveta
    @Nova Detelinara, a pogotovo Veselina Maslese da bude zona da i mi stanari mozemo nekad da se parkiramo blizu svojih zgrada. Svaka cast svakome ko kolima dodje samo da bi seo u kafic ili jeo burek, ali ovo vise nije normalno kakvu guzvu nam prave.

    Tako je, ceo centar, grbavica, svi limani, svi gravitiraju ka novoj detelinari i njenom bureku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti