Dve zgrade, stan i zemljište u Pеtrovaradinu: Banke prodaju imovinu dužnika zbog docnje u otplati

Kompletno postrojenje za odvajanje primesa iz otpadnih komunalnih voda, poljoprivredne mašine, bager, silosi, IT oprema, kamenorezačka radnja, televizori, nameštaj, hoteli u Crnoj Gori i parcele...
Dve zgrade, stan i zemljište u Pеtrovaradinu: Banke prodaju imovinu dužnika zbog docnje u otplati
Foto: Pixabay
To je samo deo onoga što je ponuđeno na portalu Doboš gde su u ponudi predmeti na javnoj prodaji, jer dužnici bankama nisu otplaćivali kredite ili su oni vraćeni sa lizinga, piše Dnevnik.
 
Postrojenje koje se nalazi u Loznici procenjeno je na 230.040 dinara. Teretno vozilo, plug, sadilica i tanjirača je procenjena na duplo veći iznos - 480.000 dinara, a podrobnije informacije su dostupne posredstvom advokatske kancelarije iz Niša.
Kada je reč o mašinama, tu je i bager točkaš, a procenjen je na 105.000 evra, dok je Džon Dirov kombajn ponuđen po ceni od 130.000 evra.
 
Oglašena je i kamenorezačka radnja u Jelenči. Pored poslovnog prostora, tu je i parcela zemlje, a procenjena vrednost je blizu 1.500.000 dinara. Tu su i silosi iz okoline Valjeva, a cena je nešto više od devet miliona dinara.
Peći za piliće, pice i burek, kao i vitrina za peciva oglašeni su po ceni od 100.000 dinara. Reč je o pokretnoj imovini iz Jagodine. Ponuđen je i elevator sa transporterom, elektro viljuškar, sa rotacionom četkom i sušarom od čeličnih pocinkovanih ploča, sve procenjeno na iznos od 32.466.342 dinara. 
 
Sefovska oprema - trezori, blagajne i nameštaj, IT oprema server telefoni i automobile su takođe ponuđeni na sajtu, ali iznos novca koji je potreban za sve pomenuto nije istaknut. Digitalni prijemnik signala, telefonska centrala i stabilizator napajanja koštaju nešto više od 200.000, televizori, a vitrine, regal i kuhinja su procenjeni na više od 77.500 dinara.
 
U Novom Sadu su u ponudi dva poslovna objekta na Sentandrejskom putu, potom dve stambeno-poslovne zgrade, stan i zemljište u Petrovaradinu.
 
U "Dobošu" kažu da se u poslednje vreme prodajna cena sve više približava tržišnoj. U proseku, najduže stoje oglašeni industrijski objekti za specifičnu namenu. Cene su različite, pa, primera radi, stan u Petrovaradinu od 43 metra kvadratna se prodaje po početnoj ceni od 47.934 evra.
 
"Najčešće kada je prva prodaja u pitanju, početna cena iznosi 70 ili 60 odsto od procenjene vrednosti, a prilikom druge prodaje, početna cena je 50 ili 30 odsto od procenjene vrednosti", pojašnjavaju u "Dobošu".
Ono što je novina na portalu "Doboš" su oglasi iz Crne Gore, konkretno, zemljište i nekretnine pa i delovi hotela. Tako je oglašen deo hotela u centru Budve koji ima 30 soba, restoran i tako dalje. Na prodaji su treći sprat i potkrovlje hotela po ceni od 265.500 evra. Poslovni prostor u Podgovorici, koji se prostire na 162 kvadrata, košta 128.100 evra. Plac u Budvi od 4.202 kvadrata, a kako je navedeno u oglasu, pretežno ravan i samo delimično nagnut, nalazi se ispod magistrale, na samo 200 metara od mora.
 
"Nekretnina se sastoji od nekoliko parcela koje se nalaze u blizini. Deo je zoniran za hotel, deo za apart-hotel, a deo za puteve", pojašnjeno je na sajtu. Procenjena vrednost parcele je 595.000 evra.
  • Mare

    05.12.2023 08:35
    SNS izvršitelji sve otimaju srpskom narodu! Da li nekad nešto oduzeto stranom investitoru? Ništa! Ako ne ispoštuje dogovor daju mu još para! Okupacija je jača nego 1941-1945 a srpski narod ćuti! Nebom sveci staše vojevati... Poplave, superćelijske oluje... Al se Srbi dignut ne smjedoše!
  • Детелинара

    19.11.2023 11:45
    Уништена мала привреда и пољопривреда. Резултати ове штеточинске власти.
  • Ops

    19.11.2023 11:06
    Ivan
    Verovatno nije peg peregov bager ili pertinijev o kojima ti pricas. Za te novce koje spominjes svaki koji ima par ozbiljnih bagera placa servis za njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti