"Kronos kvartet" premijerno u Novom Sadu

Jedan od najčuvenijih svetskih kamernih ansambala, Kronos kvartet iz SAD održaće danas koncert u Srpskom narodnom pozorištu.
Jedan od najčuvenijih svetskih kamernih ansambala, Kronos kvartet iz SAD održaće danas koncert u Srpskom narodnom pozorištu.

Na koncertu u Novom Sadu predstaviće se programom savremene muzike, koji obuhvata i obradu pesme Boba Dilana "Don’t think twice, It’s All Right", kao i kompoziciju novosadske autorke Aleksandre Vrebalov "Hold me, neighbor, in this storm" koja je posvećena upravo ovom ansamblu. PR ovog koncerta Zoran Dejanović kaže za 021 da će Novi Sad u četvrtak biti centar sveta u sferi muzičkog dešavanja.

"Imaćemo jedinstvenu priliku da ugostimo bend koji je, bez ikakve sumnje, broj jedan u svetu i to će biti njihov prvi koncert u ovoj godini. Filozofija "Kronos kvarteta" je da je centar tamo gde se dešava umetnost, tako da će to u ovom slučaju biti upravo vojvođanska prestonica", navodi Dejanović.

Sastav koji čine violinisti Dejvid Harington i Džon Šerba, violista Henk Dat i violončelista Džefri Zajgler, postoji već više od tri decenije, stekavši za to vreme izuzetnu umetničku reputaciju izvođenjima dela klasičnog repertoara, kao i modernih adaptacija. Ulaz na koncert staje 1.000 dinara, dok je za đake i studente obezbeđen popust, pa za njih karta košta 700 dinara. (M.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti