Izveštaj o smrti bebe u petak pred inspekcijom

Prvi rezultati istrage o nedavnom rođenju mrtve bebe u novosadskom porodilištu biće poznati u petak, kada bi zdravstvena inspekcija trebalo da dobije izveštaj komisija ove zdravstvene ustanove.
Prvi rezultati istrage o nedavnom rođenju mrtve bebe u novosadskom porodilištu biće poznati u petak, kada bi zdravstvena inspekcija trebalo da dobije izveštaj komisija ove zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti upravnika porodilišta, Dragan Budakov, kaže da je pregledana lekarska dokumentacija koja je postojala u istoriji bolesti u porodilištu, kao i dodatni nalazi koje je dostavila majka preminule bebe. On objašnjava da će o izveštaju komisije moći da govori kada bude upućen inspekciji. Dodaje da nisu tačne tvrdnje dela javnosti da pacijenti ove bolnice imaju neodgovarajući tretman zbog manjka doktora, odnosno velikog broja porođaja.

Podsetimo da je Milica Ždero 1. januara u Betaniji rodila mrtvu bebu. Ona tvrdi da su je lekari uveravali da je sve u redu i da su odlagali njeno zadržavanje, iako je pet puta dolazila u porodilište. Njen nevenčani suprug, Saša Stanković, misli da je do smrti došlo zbog nemara lekara i dodaje da utvrđivanjem istine želi da spreči da se ubuduće tako nešto ikome dogodi.

  • -

    12.01.2012 10:58
    -
    da li se predsednik ove komisije opet preziva budakov kao u jednom od prethodnih slucajeva?
  • Beta

    12.01.2012 09:42
    Tuzno al'istinito
    Tuzno al' istinito...Da bi se kao prema vama ponasali kao prema ljudskom bicu,ili morate podplatiti ili imati vezu.Od 20 porodilja dve ce vam mozda reci da su dobro prosle a da nisu dale mito ili imale vezu.To je opste poznato!A kad se ovakva tragedija desi,opet nikom nista,pricace se o ovome dan-dva i pasce u zaborav!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti