FOTO: Oskrnavljeno jevrejsko groblje

Nepoznati počinioci oskrnavili su tri spomenika na novosadskom jevrejskom groblju.
Nepoznati počinioci oskrnavili su tri spomenika na novosadskom jevrejskom groblju.

Kako za 021 kaže predsednik Jevrejske opštine Goran Levi, vandali su silom pokušali da otvore grobna mesta.

"Kada smo izašli na groblje, zatekli smo tri groba čije su ploče nasilno pomerane, prilikom čega je napravljena poprilična materijalna šteta. Zajedno sa predstavnicima "Lisja" napravili smo grobni zapis i fotografisali ovaj čin vandalizma", navodi Levi.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Lisje" su u najkraćem roku izašli na teren i popravili oskrnavljene nadgrobne ploče. Povodom ovog incidenta obaveštena je i policija, koja je na licu mesta napravila uviđaj. (M.S.)

  • @ @@Londra

    12.01.2012 13:43
    "Oni za koje ti mislis da su sada pomerili ove ploce na jevrejskom groblju obicno se i potpisuju veoma upecatljivim potpisima putem spreja posto obozavaju da svi znaju da su to bas oni ucinili."
    Pa ja veću glupost tokom današnjeg dana nisam čula! Ili ti jednostavno savršeno poznaješ psihološki profil onih koji su to uradili, pa da znaš šta, kada, gde i kako rade ili si jednostavno priglup/a.
    A tu floskulu "za sve su krivi narkomani" sačuvaj za briljantni um poput svog.
  • ccc

    12.01.2012 12:00
    @ @@Londra
    Nesto mi je tesko da zamislim mlade jevrejske narkomane kako se naprezu da ispomeraju nadgrobne ploce svojih prijatelja, rodjaka ili predaka... Vise mi se cini da su tu neije druge ruke imale posla.
    Nekada je NS bio miran i bezbedan grad... sada se ljudi tuku usred policije, pomeraju ploce na grobljima, rayracunavaju se pistoljima u sred bela dana u kvartu u kojem odgajam decu... tuzno je i jadno sve postalo :(
  • ccc

    12.01.2012 11:42
    tužno...
    ...sramotno, jadno, patološki, bolesno... ma ne znam šta bih rekla za bolesne umove koji se nad nečijim grobom iživljavaju...
    zašto takve likove ne dođe policija da pita kakve su im bile namere i da ih malo legitimiše???????
    ali, kod nas se legitimišu oni koji hoće tuđe đubre da počiste i da tu nešto korisno urade!!!! E, jadni li smo postali!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti