Novi Sad: Pretučen jer je musliman

Pre nekoliko dana u ulici Servo Mihalja na Adamovićevom naselju četvorica maloletnika su napala i brutalno pretukla Bahriju Bulića (1965).

Pre nekoliko dana u ulici Servo Mihalja na Adamovićevom naselju četvorica maloletnika su napala i brutalno pretukla Bahriju Bulića (1965).

Po njegovim rečima, pre nego što su ga napali, ista grupa huligana već duže mu je na ulici upućivala pogrdne reči na nacionalnoj osnovi, a toga nije bilo pošteđeno ni njegovo dvoje dece. - To su momci iz ovog kraja koje uglavnom poznajem. Pre nekog vremena počeli su da mi dobacuju i pominju moje poreklo, a najgore je što su to isto radili i mojoj ćerki, uz reči koje nisu ni za spominjanje. S obzirom na to da ih poznajem, pokušao sam da preko roditelja skrenem pažnju na to šta se dešava, ali iako je jedan od roditelja došao da razgovara sa mnom i da mi se izvini, njihovo maltretiranje se nastavilo - ispričao je Bahrija za Dnevnik.

Incident se desio na Badnje veče kada se vraćao kući. Tada su ista četiri momka opet krenula da dobacuju i prete. - Ponovo su mi govorili najgore stvari, psovali i pretili i pošto je to prevršilo svaku meru i što sam video da od razgovora nema ništa, odlučio sam da odem i prijavim slučaj u stanicu u Miše Dimitrijevića. U policijskoj stanici su rekli da će se pozabaviti time čim budu imali slobodnu patrolu i uputili me da ponovo pokušam da rešim taj problem preko roditelja. Krenuo sam kući i dvadesetak metara od kapije čuo sam da neko trči iza mene, okrenuo sam se i video jednog od njih kako mi prilazi s kesom koju je hteo da mi navuče preko glave. Uspeo sam da se odgurnem od njega, ali onda su prišla i ostala trojica i počeli su da me udaraju i šutiraju sve do kuće - kaže on.

Bahrija je završio u Urgentnom centru, gde su mu konstatovane povrede glave, lica i tela. Bulić je od zadobijenih udaraca zaradio pet kopči na glavi. - Ne osećam se povređenim u tom nacionalnom smislu jer nikada nisam imao nikakvih problema zbog svog porekla, već se osećam ugroženim kao čovek i građanin kog su napali huligani - kaže ovaj Novosađanin. Po njegovim rečima, slučaj će sigurno završiti na sudu, a u zavisnosti od koraka koje preduzme policija, on će odlučiti na koji način će teretiti napadače.

Policiji su poznata imena napadača i protiv njih će se najverovatnije povesti odgovarajući postupak. Dnevnik piše da je prema nezvaničnim informacijama, jedan od četvorice nasilnika sin crnogorskog žestokog momka, ubijenog pre desetak godina u Novom Sadu.

  • Jorkif

    17.01.2012 16:00
    vest nije lazna
    i lici na muslimana
  • olivera

    14.01.2012 22:47
    Strašno je što su toliko silni ti mafijaški nasled
    Pitala sam policajce,zašto ne hapse te huligane a oni su mi odgovorili da ih SUD oslobadja!JEZIVO!!!
  • 14.01.2012 22:16
    Kakvo dno od nekada grada Novog Sada. Pa nije moguce da su maloletnici mocniji od policije pa rade po gradu sta im je volja. Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti