Nikola Džafo dobitnik Politikine nagrade

Novosadski umetnik Nikola Džafo dobitnik je "Politikine" nagrade za 2011. godinu za likovnu umetnost, osnovanu kao Nagrada iz Fonda "Vladislav Ribnikar".

Novosadski umetnik Nikola Džafo dobitnik je "Politikine" nagrade za 2011. godinu za likovnu umetnost, osnovanu kao Nagrada iz Fonda "Vladislav Ribnikar".

Džafo (61) je nagradu dobio za izložbu pod nazivom "Lepus in fabula" (lepus-zec), koja je priređena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u februaru prošle godine. Nagrađena izložba, kako piše "Politika", objedinila je mnogobrojne segmente Džafovog višedecenijskog rada, mada je umetnik izbegavao da je nazove retrospektivom.

Nikola Džafo je 69. dobitnik "Politikine" nagrade, koju je doneo žiri u sastavu Ljiljana Ćinkul (istoričarka umetnosti i likovni kritičar lista), Saša Janjić (istoričar umetnosti) i urednica Kulturne rubrike "Politike" Marija Đorđević. Tim povodom objavljena je i monografija "Džafo", a svečano uručenje nagrade zakazano je za 25. januar, na Dan "Politike".

  • Likovnjak

    14.01.2012 10:58
    Povratak sebi
    Cestitka Politici za pacifikaciju pokreta savesti.
    Cestitka umetniku za odluku o zbiljskom stvaralastvu.
    Cetitka Geri,red je da i on dobije nagradu.
  • Jazz

    13.01.2012 16:27
    Sve cestitke za Nikolu.!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti