Kratkovido nasilno isterivanje aktivista iz kasarne

Izbacivanjem aktivista i aktivistkinja iz kasarne u Novom Sadu, aktuelna vlast  pokazuje svoju moć ne tamo gde treba, već tamo gde može, saopštila je nevladina organizacija Građanske inicijative.

Izbacivanjem aktivista i aktivistkinja iz kasarne u Novom Sadu, aktuelna vlast  pokazuje svoju moć ne tamo gde treba, već tamo gde može, saopštila je nevladina organizacija Građanske inicijative.

- U zaštiti svog imovinskog integriteta i suvereniteta vojska tj. država se još jednom pokazala kao veoma kratkovida. Nasilno isterivanje bez prethodnog dijaloga i pronalaženja kompromisnog rešenja između ostalog pokazuje nodostatak iskrene želje da se stvari u društvu temeljno menjaju. Zato će slučaj kasarne biti prelomni događaj koji će nam pokazati da li će Novi Sad i dalje biti grad u Srbiji iz koga tradicionalno dolaze pomaci u kulturi i umetnosti, ili će definitivno pasti kao žrtva pseudo patriotskog primitivizma - navodi se u saopštenju.

Građanske inicijative apeluju na gradske, vojne i državne isntitucije da između ostalog svoju politiku mira pokažu i promenom karaktera bivših vojnih objekata u objekte kulture i civilnog dijaloga kao što je to urađeno u najvećem broju bivših komunističkih država.

  • Dodatak

    17.01.2012 08:11
    za one koji još ne znaju
    citat IhIh:
    "Ako pogledate:
    http://www.youtube.com/watch?v=Y4ejNC9dMLg&feature=related

    možete videti da Ivana Inđin vodi glavnu reč.

    Pretražite li malo:

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mUEUFpKab6YJ:www.lsv.org.rs/index.php%3Fp%3D192+ivana+in%C4%91in+biografija&cd=2&hl=sr& ct=clnk&gl=rs

    Nailazite na ovo:

    Stručni savet za kulturu
    Ivana Inđin (predsednica)

    Toliko onepolitičkoj pozadini ovog “performansa”.
    Pričajte mi još malo o volonterizmu…"
    tu je naravni i Boris Kovač.
    i
    "http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:YUGQx28abVMJ:www.zakulturnepolitike.net/ivana-indin+ivana+in%C4%91in+biografija&cd=1&hl =sr&ct=clnk&gl=rs
    Svašta ima, samo ne od čega se živi i gde se radi."
    i pogledajte im anketu kako trenutno stoji,čisto da se zna
    http://www.nsbuild.rs/component/acepolls/poll/2-da-li-podravate-zauzimanje-kasarne-od-strane-drutvenog-centra
    Eto ko je hteo da "skvotuje" kasarnu,pa sami zaključite zašto.
  • Komšija

    16.01.2012 11:12
    Nenasilno izbacivanje iz kasarne nasilnih umetnika
    Ako ste izbacili te polupane žonglere, nađite im mesto u ludari nek tamo prave predstave gde im je i mesto, a mi komšije idemo u pozorište i biskom kada nam je do slobodnog vremena-odmora, nisam lud da gledam žonglere i narkomane.
  • Ljuska bez kikirikija

    15.01.2012 12:57
    Oteto prokleto!
    Lepo govorio moj komsa, Plati pa klati!
    dakle gospodo umetnici skvoteri i ostali
    Kod Rodnija na vrata kuc kuc
    Dobar dan mi smo dosli da nam platite zakup da mozemo tamo da radimo neke kulturne dogadjaje a vi kao grad platite zakup i eto!
    Otimanja nema!!!
    Mozete i do spo-ovaca na vikendice cume da imaju lepih a nisu daleko od grada
    eto svkotujte drazine unucice il autonomaske vile

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti