Udruženi za slobodan Novi Sad: Vratiti šinski javni prevoz u Novi Sad

Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.

Kandidatkinja za odbornicu Slavica Kurtinović kaže da su nemogućnost parkiranja, saobraćajne gužve i otežan prilaz i ulazak u grad jasan pokazatelj nemara, ali i potpunog neznanja i nestručnosti ljudi koji danas upravljaju Novim Sadom. 

"Mi nudimo strateško dugoročno rešenje ovog izazova, a to je izgradnja lakog nadzemnog i delimično podzemnog šinskog javnog saobraćaja koji bi rasteretio drumski i smanjio gužve i zagađenje. Osim ovoga, napravićemo parking depoe u rubnim delovima grada i rasteretiti centar od saobraćajne gužve", navodi Kurtinović. 

Više o rešenjima za probleme Novog Sada koje nudi ova, ali i druge koalicije, pogledajte na OVOM LINKU.

  • brus

    24.05.2024 07:43
    vilis
    Pešta i Beč imaju metro, a Srbija SNS. ko je bolje prošao?
  • Trole

    23.05.2024 23:08
    Koliko samo neznanja izraženog u nekim komentarima,verovatno SNS-ovaca, jer tehnologija izgradnje šinske infrastrukture je toliko napredovala da za Novi Sad to ne bi predstavljalo nikakav problem. Treba samo iskoristiti tuđa iskustva koja su pozitivna.
  • Miroslav

    23.05.2024 20:48
    Novom Sadu treba metro
    Aleksandre, i Pešta, Beč su uz Dunav, pa imaju metro. I Novi Sad će jednom, ali nekada mora da se krene. Bolje sada nego za 20 godina kada bude imao milion stanovnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.