Zaštita izvorišta na Ratnom ostrvu

Da bi se sprečilo zagađivanje izvorišta na Ratnom ostrvu do kraja leta treba da se izradi studija o zoni sanitarne zaštite, saznaje Radio 021 u Gradskoj kući.        
Da bi se sprečilo zagađivanje izvorišta na Ratnom ostrvu do kraja leta treba da se izradi studija o zoni sanitarne zaštite, saznaje Radio 021 u Gradskoj kući. Na osnovu toga biće određene dodatne mere zaštite izvorišta.

Na ovom prostoru trenutno su aktivne ekološka, sanitarna i komunalna inspekcija, a dozvole za izvođače radova koji se nalaze u zoni sanitarne zaštite su obustavljene.

Izvorište vode na Ratnom ostrvu treba da se proširi, a preti mu zagađenje jer se na tom prostoru već dve godine izliva mazut iz Termoelektrane-toplane. Ono što zagađuje ovaj prostor su i polja u blizini koja su tretirana pesticidima, kao i radovi na peskari koji se takođe nalaze u tom delu.

  • milojko

    12.04.2010 10:13
    zaštita izvorišta
    treba što pre zaštititi izvorišta vode od :narkomana, raznih vrsta huligana i lopova dok nije kasno(voda je najbitnija namirnica,tako je treba i tretirati).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.