100 miliona dolara za modernizaciju rafinerije

Naftna industrija Srbije (NIS) uložiće više od 100 miliona dolara u modernizaciju Rafinerije nafte u Novom Sadu u kojoj će se proizvoditi bazna ulja, najavio je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

Naftna industrija Srbije (NIS) uložiće više od 100 miliona dolara u modernizaciju Rafinerije nafte u Novom Sadu u kojoj će se proizvoditi bazna ulja, najavio je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

Po završetku modernizacije, u Rafineriji Novi Sad moći će godišnje da se proizvodi 180.000 tona visokokvalitetnih baznih ulja dve vrste, od kojih će značajna količina biti namenjena izvozu, rekao je Kravčenko.

Planirano je da konačna odluka o investiciji bude doneta početkom sledeće godine, da građevinski radovi u Rafineriji Novi Sad počnu u prvom kvartalu 2013. i da nove proizvodne linije budu puštene u rad u prvom polugodištu 2015.

Kako je istakao, izgradnja pet novih kapaciteta za proizvodnju baznih ulja u Rafineriji Novi Sad predstavlja sledeću fazu modernizacije proizvodnih kompleksa NIS-a.

  • nemapiran

    30.08.2012 00:02
    g -
    Ja sam ti smenski radnik, prasinar, a ne knjigovodja. Mi u proizvodnji nemamo nikakve informacije, samo ono sto svi snaju sa TV i novina. Toliko o tome- ko blize vatri....
  • G

    29.08.2012 20:18
    @Bivši Radnik A Ne Neradnik i Nemapiran - pa dobro, osim sto su pootpuštali radnike jer toliko radnika nije bilo potrebno, što ne iznesete neke činenice i dokumente o profitabilnosti NIS-a pre privatizacije (zanemarićemo što nije modernizovan decenijama) pa da svi vidimo ko je u pravu?
  • Bivši radnik a ne neradnik

    29.08.2012 19:49
    @Anonimus - Војвода с'чуком
    Ne lupaj gluposti, a ako već lupaš nek ti Fomenko malo podigne platu, stvarno treba imati obraza pa ovako nešto pisati u Novom Sadu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.