Skuplji prevoz i grejanje

Od danas su skuplji gradski prevoz, grejanje i odnošenje smeća. Autobuska karta košta 50 dinara, a grejanje se plaća 98 dinara po kvadratnom metru.

Od danas su skuplji gradski prevoz, grejanje i odnošenje smeća.

Autobuska karta u gradu sada košta 50 dinara umesto 45 dinara, a skuplje su i ostale karte u gradskom i prigradskom saobraćaju i to u proseku za 11 odsto.

Mesečne markice zavisno od zone i kategorije poskupele su od 200 do 600 dinara.

Markica za građane u I zoni sada košta 1.950 dinara, za zaposlene je 1.775 dinara, za učenike, studente i penzionere do prosečne penzije (sve linije) 850 dinara, a za penzionere koji primaju penziju iznad proseka 1.260 dinara.

Grejanje se plaća 98 dinara po kvadratnom metru stana, umesto 86 dinara koliko je koštalo do sada. To znači da će građani ubuduće grejanje plaćati oko 700 dinara više za stan od 60 kvadrata.

Cena tople vode ostala je ista.

"Sa starom cenom, Novosadska toplana nije bila u mogućnosti da pokriva troškove poslovanja i redovno izmiruje obaveze prema dobavljačima energenata. Suočeni sa problemom visokih dugovanja i visokog stepena nerealizovane naplate potraživanja, bilo je neophodno da povećamo cenu za grejanje kako funkcionisanje sistema ne bi bilo ugroženo", navedeno je ranije u Toplani.

Odnošenje smeća od 1. novembra košta 122 dinara po članu domaćinstva. "Čistoća" je tu uslugu do sada naplaćivala 94 dinara po članu domaćinstva.

  • 02.11.2012 08:28
    kaca
    Sad kad ste podigli cene komunalnih usluga imacete bolju naplatu u to bas cisto sumnjam ali svake godine ista prica samo plate uvek iste.
  • Novi Sad

    02.11.2012 08:12
    Grobari PK
    Sramota je šta uradiše od grada.Dok se kadrovi biraju po nezdravim, neljudskim principima,pa na odgovornim funkcijama sede bukvalno nepismeni ljudi,zatim funkcioneri koji su ucenjeni jer su prljavi do guše,grad će biti upropašten jer se vodi nedomaćinski.Jednom rečju,gradski funkcioneri neka vas ubije sramota ako ona postoji u vašem rečniku i ako znate šta to znači.Što bi rekao glavni arhivator Đorđe Čvarkov, moralni pigmeji.
  • Gimli

    02.11.2012 07:51
    @Pawle
    e moj Pawle... kakve demonstracije? misliš možda da nezadovoljni narod izadje na ulice? ma ne, ovde se na ulice ide samo ako uhapse nekog ratnog zločinca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti