Odbačene optužbe protiv lekara u Betaniji

Više tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu protiv četvoro lekara novosadskog porodilišta, koju je 2011. godine podneo bračni par Spasojević, zbog smrti nerođene bebe.
Više tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu protiv četvoro lekara novosadskog porodilišta, koju je novembra 2011. godine podneo bračni par Spasojević, zbog smrti nerođene bebe u majčinom stomaku, dok se ona nalazila u Betaniji.

U novosadskom tužilaštvu saopšteno je da je rešenje o odbacivanju krivične prijave doneto "jer nije postojala osnovana sumnja da je četvoro lekara počinilo delo protiv zdravlja ljudi i nesavesno pružanje lekarske pomoći".

Veštačenja su rađena najpre u Novom Sadu, a zatim i u Nišu, odakle se na odgovor čekalo oko osam meseci. U oba nalaza navedeno je da su objektivne okolnosti doprinele takvom ishodu.

Spasojevići kažu da su spremni i da sakupe oko 12.000 evra, koliko bi koštalo veštačenje u nekoj međunarodnoj ustanovi.

Podsećamo da su oni tužili četvoro lekara, sumnjajući da su odgovorni za smrt bebe, jer je carski rez, koji je odobrila komisija u porodilištu, odlagan tri dana.

  • Sonja ns

    10.03.2013 13:16
    U Betaniji sam se porodila 2010.,priznajem otisla sam prilicno naivno,verujuci da ce sve biti u redu i da ako zatreba lekari su tu. Mene i moju bebu niko nije POGLEDAO tri dana, jedna ljubazna servirka me je naucila da dojim bebu,a na kraju sam platila babicu i tada pocinju svi da budu ok prema meni-jer se vidi da imam nekog "svog". Nema dovoljno mesta da ispricam sve sta me je tamo zadesilo,pocev od banalne stvari da zene pustaju sa inficiranim ranama kuci-a to je cisto iz lenjosti. Uskoro treba da se porodim i ZNAM da necu u Betaniju. Boli me da moj Novi Sad ima jednu ovakvu instituciju,leglo korupcije.
  • Kosarkasica

    09.03.2013 21:47
    Betanija
    Tresem se od straha svaki put kada moram tamo na pregled jer me nikada lekari ni ne pogledaju ili me jednostavno uz neki izgovor vrate kuci. Ne mogu da opisem kolika je to kolicina izgubljenog vremena na cekanje i nabavljanje svih papira, uputa, za sta...? Zaposlena sam 10 godina u NS, a suprugu i meni mesecno za zdravstvo skidaju 250 еvra. Suvisno je reci da za taj novac sve ovo vreme nismo dobili apsolutno nista. Volela bih da postoji privatno porodiliste u Novom Sadu i da mozes da biras da li ces da placas drzavno zdravstveno osiguranje ili ne. Ja sigurno ne bih jer mi je lecenje mnogo puta bilo potrebno, ali ga bas ni jedan jedini put nisam dobila u drzavnim zdravstvenim ustanovama u NS.
  • 09.03.2013 21:24
    @Mama
    Kao sa mačićima? To je tako samo u Novom Sadu... bagra lekarska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.