Stan: Postoji više od nekoliko radioaktivnih gromobrana

Javno komunalno preduzeće "Stan" odbacilo je navode Instituta za nuklearne nauke "Vinča" o postojanju samo nekoliko radioaktivnih gromobrana u Novom Sadu.
Javno komunalno preduzeće "Stan" odbacilo je navode Instituta za nuklearne nauke "Vinča" o postojanju samo nekoliko radioaktivnih gromobrana u Novom Sadu.

Iako su novinari Radija 021 deset dana bezuspešno pokušavali da stupe u kontakt sa predstavnicima ovog preduzeća i dobiju odgovore na pitanja u vezi sa gromobranima, iz "Stana" su se odlučili da sarađuju tek po objavljivanju teksta pod naslovom " 'Stan' traži pare za skidanje nepostojećih gromobrana?".

Evo šta kažu u "Stanu":

"JKP Stan je u nekoliko navrata davao u medijima tačne informacije o broju radioaktivnih gromobrana u gradu, tako da nam nije jasno sa kojim ciljem je plasirana dezinformacija iz Vinče. Naime,  prošle godine je JKP "Stan" uradio kompletan eleborat o stvarnom stanju radioaktivnih gromobrana u Novom Sadu. Na osnovu eleborata u širem centru Novog Sada, od Temerinskog mosta do Limana IV i od ulaza u Novi Sad iz pravca Veternika  (JGSP Novi Sad) do kraja Petrovaradina, ima još 12 nezamenjenih radioaktivnih gromobrana, dok se u preostalim delovima grada nalazi još 38 takvih gromobrana. Važno je napomenuti da se samo za ove radioaktivne gromobrane potražuju sredstva od grada radi njihovog uklanjanja. To bi, po nama, bila prva faza rešavanja problema uklanjanja radioaktivnih gromobrana u gradu. Druga faza bi bila uklanjanje oko sto radioaktivnih gromobrana sa industrijskih objekata, a za rešenje tog problema je neophodno pronaći odgovarajući model".

U ovom gradskom preduzeću zaključuju da na osnovu navedenog ne žele više da polemišemu o tu temu, jer kako tvrde, "raspolažu tačnim podacima sa terena".

  • Nuklearni Fizicar www.facebook

    23.06.2013 21:21
    Sve vam je na slici
    Nema potrebe da vam pisu gde se nalaze, svi radioaktivni gromobrani imaju krug iznad u kome se nalazi radioaktivni element sa 3 ili 4 pipka koji usmeravaju grom, a ne-radioaktivni (koji nemaju radioaktivni element) imaju kuglu (bez tog kruga ili prstena iznad) i na vrhu špic.
  • 08.03.2013 10:43
    Popravite prvo onaj trulež od sajta, i onda okačite tačne lokacije na kojima se nalaze takvi gromobrani...
  • SOFRONIJE

    08.03.2013 09:46
    Gazda kuce!?
    Kada nasledis kucu i ZATEKNES katastrofalnu situaciju,ako si cestit covek,domacin,napravices nesto ili ce se videti bar neki pomak na bolje a ne vecito kukati i kriviti druge...To je odlika neradnika i losih ljudi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.