Autoput Novi Sad-Ruma za 30 meseci

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavili su danas početak zajedničkog rada republike, pokrajine i lokalnih samouprava na izgradnji autoputa Novi Sad - Ruma sa tunelom kroz Frušku goru.

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavili su danas početak zajedničkog rada republike, pokrajine i lokalnih samouprava na izgradnji autoputa Novi Sad - Ruma sa tunelom kroz Frušku goru.

Ministarka Kalanović je, nakon sastanka održanog u zgradi pokrajinske vlade, rekla da atmosfera u razgovoru daje nadu "da smo na dobrom putu da ovaj projekat uradimo najkvalitetnije i u predviđenom roku za 30 meseci".

Nadležnosti republike, pokrajine, grada Novog Sada, opština Irig i Ruma i drugih, potpuno su definisane kao i podela odgovornosti, napomenula je Kalanović i dodala da od danas počinje zajednički rad na ostvarivanju tog izuzetno značajnog državnog projekta.

Pajtić: Istorijski projekat za Vojvodinu

Predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić, ocenio je da je rok za izgradnju autoputa Novi Sad - Ruma sa tunelom do 2015. godine vrlo ambiciozan i dodao da je to istorijski infrastrukturni projekat za Vojvodinu.

Pajtić je napomenuo da će tunel kroz Frušku goru, od oko tri kilometra, biti najduži u Srbiji i naglasio da će taj autoput imati ogroman ekonomski značaj, jer će spojiti Bačku i Banat sa Sremom i omogućiti veću prohodnost preduzećima i građanima.

Taj put sa tunelom, dodao je Pajtić, ima i veliki ekološki značaj, jer je nacionalni park "Fruška gora" veoma opterećen teretnim saobraćajem i svakodnevno se devastira.

  • Миле

    09.03.2013 09:47
    Види сада
    ...ево крећемо, ево планирамо, ево најављујемо, ево само што нисмо. Пуно ЕВО а на крају да не буде као у старој доброј Аудицији, "Мала моја ево ти га ево....
  • nsnn

    09.03.2013 07:51
    obecanje ludom radovanje

    pa ovu sliku i slicne tekstove gledamo vec 5 smena vlasti, isti prica, samo je drugi prica, nece od toga nista biti, nemamo mi ni ovo sto mso poceli da zavrsimo , a ne nesto novo da pravimo, pogotovo kad se zna kolko kosta pravljenje tunela takvih dimenzija
  • sale ns

    08.03.2013 18:42
    E baš da vidim i to čudo ?!
    A građani će dati i svoj doprinos doniranjem onih 1.00 evra sa prošlih izbora što nam Mlađani obećao ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.