NDNV: Niko ne zaslužuje titulu najboljeg gradonačelnika

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da je istraživački projekat o lokalnim samoupravama pokazao da niko ne zaslužuje da bude proglašen najboljim gradonačelnikom ili predsednikom opštine u Vojvodini.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da je istraživački projekat o lokalnim samoupravama pokazao da niko ne zaslužuje da bude proglašen najboljim gradonačelnikom ili predsednikom opštine u Vojvodini.

Predstavnici NDNV-a su kazali da su lokalne vlasti u Pokrajini posle lokalnih izbora u maju 2012. godine uglavnom bile zauzete zauzimanjem "fotelja", zatim "preletanjima" iz stranke u stranku, kao i "prekomponovanjima" lokalnih vlasti, ali ne i opštim dobrom građana u njihovim lokalnim samoupravama.

Član komisije koja je donela odluku da ne izabere najbolji gradonačelnik u Vojvodini, Željko Bodrožić, rekao je da ovaj projekat treba da se nastavi, jer je postavio dobre istraživačke temelje i veoma dobru metodologiju za novinarska istraživanja.

Projekat "Mediji i lokalne samouprave" NDNV je sproveo uz podršku američke fondacije "Braća Rokfeler" (Rockefeller Brothers Fund).

Istraživanja u 45 lokalnih samouprava sprovelo je 17 novinara-istraživača, a tekstovi su objavljeni na www.autonomija.info i www.najgradonacelnik.org.

  • lAKI

    14.03.2013 15:51
    sada ne...
    Čim nisu demokrate na vlasti…
  • Georg

    09.03.2013 18:05
    Tu titulu dodelite našoj Maji. Ona je najviše ojadila Novi Sad. Sada plaćamo njene baljezgarije.
  • sol

    09.03.2013 15:24
    Dajte anketu narodu pa da se vidi ko je bio najbolji i ko je radio u interesu gradjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.