Poništen konkurs za direktora "Radosnog detinjstva"

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje poništio je konkurs za izbor direktora u "Radosnom detinjstvu", jer nije rađen u skladu sa zakonom.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje poništio je konkurs za izbor direktora u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo".

To znači da po Zakonu o obrazovanju Marko Grgurević nije direktor, niti može da ostane vršilac dužnosti. Do ovog rešenja je došlo zbog nelegitimnosti izbora, jer nekadašnji direktor te ustanove Borislav Samardžić nije ni razrešen, pošto Upravni odbor nikada nije donelo takvu odluku.

Ovo rešenje je u četvrtak stiglo na adresu "Radosnog detinjstva".

Pokrajinska prosvetna inspektorka Ljubica Srđanov potvrdila je za "Dnevnik" da je pokrajinski sekretarijat za obrazovanje poništio konkurs za izbor direktora, jer nije rađen u skladu sa zakonom. To konkretno znači da je jedini legitimni direktor u toj ustanovi i dalje Borislav Samardžić.

Imenovani direktor "Radosnog detinjstva" Marko Grgurević kaže da nije upoznat sa svim detaljima te odluke, ali tvrdi da Pokrajina ne može da poništi konkurs. "Ne bih sad pričao o toj temi, jer nisam upoznat sa svim detaljima. To  mora da se reši između Grada i Pokrajine", naveo je Grgurević.

  • jula

    28.03.2013 06:34
    konje ubijaju zar ne
    pre nekoliko godina je objavljen tekst pod ovim nazivom. pitanje je gde je on sada. jer koliko se secam bio je jedan od prvih tekstova koji je na duhovit nacin govorio o radosno detinjstvu i njegovoj eliti. poziv uredniku ako moze da ga njdje i objavi.
  • 28.03.2013 06:26
    snezana i sedam patuljaka
    kao i svaka bajka i ova se zavrsava sa hepiendom. snezana ce otploviti na drugi brod i verovatno ce i taj potopiti. a patuljci ce ostati da vladaju iz senke i da nastave zapoceto. snezana je bivsi direktor radosnog detinjstva/B.Samardzic a patuljci su njegovi vredni i posteni saradnici> jedino mi je nedoumica ko je glavni lik u ovoj prici/ mislim na vesticu, koja jadnu Snezanu tako nevinu i naivnu maltretira. bice od silnih kandidata da je to sekretarka firme/zvana Jagodica bobica, jer ona jos uvek opstaje.
  • maja

    26.03.2013 09:00
    pajce
    kaži pajce kako si vozo decu odredjenih rukovodilaca u upravi u mercedesu radosnog detinjstva po gradu, kojom forom opstade sad i koga sad vozaš, provozaće i tebe neko. Sve se zna o cijem trosku je gorivo bilo za razna vikend odmor putovanja, koliko se hrane odnelo kući koja su namenjena deci, kuhinjo, mala ti plata, a velika torba i puna kad ides kuci.Činčika jesl ti tatko kupio crvenog punta pa ga vozo kuci sa gorivom ustanove, da je samo karo i naplaćivo onaj glavni koji sad otiso na carinu gde je veci kajmak, bagro, koliko je alata kupljeno i pokradeno.Ko je snabdevač HTZ opremom, gospodja ciji sin je pusten iz zatvora , ej, jadi, ej jado , ej muko, ej tugo.A gospoja koja oće ponovo u direktorsku fotelju nek sedi i sedi i bude zadovoljna sto i to dobi, kad su glasali izmedju nje i Marka nije dobila ni jedan glas, a kolike godine provede u radosnom detinjstvu, ugrobari je striko Samardžič, a hoce Miri da se revansira sto je otera iz Uprave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.