Nastavlja se izgradnja vrtića u Radničkoj

Grad je obezbedio 180 miliona za  "Radosno detinjstvo", a od tog novaca nastaviće se druga faza izgradnje vrtića u Radničkoj ulici.
Grad je obezbedio 180 miliona za  "Radosno detinjstvo", a od tog novaca nastaviće se druga faza izgradnje vrtića u Radničkoj ulici.

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić kaže da će se ovaj novac, sem za vrtić u Radničkoj, raspodeliti i za neke druge radove u ustanovi.

"Pare su obezbeđene, uskoro raspisujemo tender za izvođača radova, a kada prođe zakonski rok i procedura oko tendera, kreće se s poslom. Mislim da ćemo sve uspeti da uradimo u roku i da će radovi krenuti na proleće", kaže Dabetić.

Inače, radovi na izgradnji ovog vrtića u startu su kasnili pet meseci. Trebalo je da počnu u julu 2011. godine, ali zbog raznih problema, izgradnja je otpočela decembra iste godine.

Prvobitni plan je bio da grubi radovi budu gotovi za 45 dana. Za prvu fazu radova iz gradskog budžeta izdvojeno 87 miliona dinara, a prema prvobitnom planu za drugu fazu je trebalo obezbediti 62 miliona.

Vrtić u Radničkoj imaće oko 3.500 metara kvadratnih i imaće prizemlje i prvi sprat sa 19 radnih soba koje će moći da koristi 460 dece, odnosno 19 grupa.

  • Koki

    11.03.2013 14:41
    to
    Svaka čast. Samo neka završe do kraja vrtić, samo da ne ostane na pola kao sve sve što je do sada ostajalo.
  • 11.03.2013 12:16
    Jeeee:)
  • -

    11.03.2013 10:45
    -
    u radnickoj sa kaldrmom ili bez nje?
    ili boli kada se pita

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.