Počinju Antićevi dani

Okupljanjem slikara u Sremskim Karlovcima na koloniji posvećenoj Miroslavu Antiću, danas počinje tradicionalna manifestacija "Antićevi dani" u Novom Sadu.
Okupljanjem slikara u Sremskim Karlovcima na koloniji posvećenoj Miroslavu Antiću, danas počinje tradicionalna manifestacija "Antićevi dani" u Novom Sadu.

Predsednik Skupštine grada i potpredsednik Organizacionog odbora Siniša Sević rekao je da će u sredu uveče u Kulturnom centru biti otvorena izložba sa prošlogodišnje kolonije na kojoj su stvarali ilustratori, a 14. mart je centralni dan manifestacije, upravo na dan kada je u Mokrinu rođen Mika Antić.

"Tog dana ćemo obići pesnikov grob i položiti cveće, a zvanično će manifestaciju u Dunavskom parku, kraj Mikinog spomenika, otvoriti gradonačelnik Miloš Vučević", najavio je Sević.

On je rekao i da će u Likovnom salonu biti otvorena izložba Mikinih crteža, a u Svečanoj sali u Gradskoj kući biće uručena nagrada "Miroslav Antić" za najbolju knjigu poezije objavljenu u Srbiji. "Manifestacija se završava u petak, kada će u KCNS biti organizovan Okrugli sto kako bi se doprinelo izučavanju dela Miroslava Antića, a tradicionalno tog dana pesnici će gostovati i u novosadskim školama", naveo je Sević.

Ovogodišnju nagradu "Miroslav Antić" za najbolju knjigu poezije objavljenu u protekloj godini dobio je Đorđe D. Sibinović za zbirku "Naselje belih kuća" u izdanju Književne opštine Vršac.

  • Miki...

    11.03.2013 20:22
    Kako god...
    Mika je sve i svuda i uvek... I meni je drag.
    Drugi, koji vise ne vole, ili manje vole zbog ovoga ili onoga, popularnost.... to nisu merila za Miku. Nema mere za njega. Problem je u njima i neka ga sa njima...
    Samo, ovi Anticevi dani bi mogli biti malo... drugaciji...boemskiji.. Da se izmeste malo i u kafane, u kojima bi se recimo govorile Mikine reci... uz koju casicu...Onako kako bi i on sam...sa nama.
    I izlobe i nagrade, kolonije... sve je to ok...ALi muzika, poezija... vino i rakija... Red ovog, red onog... Pa da nam svima srce bude puno. A i on bi se vec odnekud pojavio...
  • Poema

    11.03.2013 17:19
    Od kada se proculo da je Mikin otac Srbijanac, popularnost mu je jako opala. Vidi se i po broju komentara. Meni je bio drag i pre i sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.