Novi grafit mržnje na kapiji CK13

Nepoznate osobe ponovo su ispisale grafit mržnje na ulaznoj kapiji Omladinskog centra CK13.
Nepoznate osobe ponovo su ispisale grafit mržnje na ulaznoj kapiji Omladinskog centra CK13.

Grafit "Pravoslavlje ili smrt" ispisan je u noći između 10. i 11. marta, a potpisan je internet stranicom "Srbske akcije", saopštio je Omladinski centar CK13.

"To nije usamljen primer širenja govora mržnje, stvaranja atmosfere straha i pozivanja na istrebljenje onih koji se ne slažu sa nacionalističkom i klerofašističkom politikom u Novom Sadu, ali i šire", navodi CK13.

CK13 je ocenio da takve aktivnosti, nesprečavanjem i nesankcionisanjem, mogu prerasti u otvoreno i direktno nasilje i izrazio nadu da će nadležni pronaći počinioce.

Na fasadi tog omladinskog kulturnog centra proteklih godina često su ispisivani grafiti mržnje, a kamenovani su prozori i ubacivani su molotovljevi kokteli u dvorište ovog objekta.

  • Zoro

    13.03.2013 15:54
    Zasto uopste troiti reci?
    Mentalni retardi (mentoli). Suvise glupi da bi shvatili da su glupi. Sramota za pravoslavlje i hriscanstvo.
  • Ognjen

    13.03.2013 15:41
    Na pravdi boga
    Ovo ne moze da napise iskreni vernik. Ovo nije poruka u duhu Pravoslavlja vec nesto sto svaki iskreni vernik mora da osudi!

  • 12.03.2013 12:59
    @Nevernik
    "Ovaj projekat predstavlja nastavak zajedničkog rada tri organizacije na problemima desnog ekstremizma, fašizma, nacionalizma i ksenofobije. "

    Evo ,ovo ti je sasvim dovoljno da znas o cemu se radi.To je srz njihopvog postojanja,bar je nekada bila.

    "Ako nema desnice i neofašizma - nema ni para iz inostranstva. Ja glup pa mislim da to aktivisti iz svog džepa plaćaju."

    Pametan si, znaci ako nema fasizma oni ne bi postojali,jel? Oni zaraduju na fasistima? Sta je sa AFA-NS-om, u tom slucaju? Kako brilijantan zakljucak. Mani se paranoje i zavera decko.
    Drzis stranu domacim fasistima, a kada dode vreme da se ciste, budi siguran da ces ti biti tretiran kao saucesnik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.