Traže se odgovorni za opasne stubove

Novosadski javni tužilac tražio je od JP "Putevi Srbije" da dostave organizacionu strukturu preduzeća kako bi se videlo ko je odgovoran za opasne stubove buduće naplatne rampe na autoputu kod Novog Sada.

Novosadski javni tužilac tražio je od JP "Putevi Srbije" da dostave organizacionu strukturu preduzeća kako bi se videlo ko je odgovoran za opasne stubove buduće naplatne rampe na autoputu kod Novog Sada.

Podsetimo, u te stubove, koji su bili nedovoljno obeleženi, za jedan vikend 22. i 23. februara zakucala su se dva automobila, a u tim nesrećama jedna osoba je poginula, dok je troje mladih ljudi povređeno.

Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak rekao je tada da bi stubove i "ćorav vozač video", zbog čega je zatražena i njegova smena.

Prema saznanjima Blica, sada je novosadski osnovni javni tužilac Zoran Jakovljević podneo zahtev Policijskoj upravi Novi Sad da hitno dostavi organizacionu strukturu JP "Puteva Srbije" i tačnu raspodelu poslova i nadležnosti kako bi u zahtevu za sprovođenje krivične istrage mogao da precizira ko je i na koji način odgovoran.

Tužilac želi da izbegne praksu pokretanja istrage protiv NN lica, što se najčešće završava bez optužnice.

  • Anonimna

    12.03.2013 17:38
    Stigne pravda svakoga kad-tad
    ne znam kakva je situacija tamo kod 'tih stubova' u pogledu vozaca, ali sam kao suvozac prosla milion puta i i dalje je zbunjujuca situacija! bar u mojoj glavi-mozda sam luda! nikada nismo imali problema kod stubova jer decko savrseno poznaje taj deo puta, ceo put, kako hocete...nego nesto bih jos o signalizaciji i sigurnosti na putevima na teritoriji Srbije..uzmite samo za primer da pojedini semafori na raskrsnicama ne rade posle ponoci(treba struju ustedeti)za drzavne budzovane! ti isti se nikada nisu zapitali da ce mozda neko i posle ponoci da se provoza ulicama grada Novog Sada i eto slucajno naici na semafor koji ne radi i slucajno UBITI nekoga!...bilo bi: jbg nisu se odgovorni nadali da ce se to desiti! semafori su za njih verovatno sitnica, ali 6 KOCKI ONE BETONCINE NA PUTU NISU SITNICA! i sad se samo prica o zavrsetku radova do maja...ko bi rekao da ce se ovakav uzas desiti pre maja...jbg NISU SE NADALI! 3 GODINE EEEEEEEEEEJj i ja luda! TREBA NEKO DA ODGAVARA I TO KAKO! mozda ja ovim komentarom nista necu promeniti a mozda BAR semafori prorade! i sve NAM je tako! SRBIJO I BOGU SI TESKA!!
  • mile

    12.03.2013 13:35
    i koliko su brzo vozili ?
    Mesto je ne osvetljeno i slabo obeleženo ali svi tu vozimo preko ograničenja jer sletiš sa auto puta i ne usporiš kako bi trebao ! Mislim da netreba naticati niko samo radi reda nego treba to tamo osvetliti a možda čak i postaviti patrolu ili one metalne kopije policajca ko nekad pored škola :) mislim da ipak treba misliti kako sprečiti takve nemile scene nego razmišljati kako niko nije za to odgovarao !
  • 12.03.2013 12:08
    Hm
    Zatražena smena...i šta dalje ?!?!? Taj isti je tužio onog iz onog komiteta za saobraćaj.

    Tresla se brda...ali poginu devojka, na žalost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.