Do petka moguće prijavljivanje za radnu praksu

Konkurs za učešće u Univerzitetskom programu profesionalne prakse studenata Univerziteta u Novom Sadu u javnim i javno komunalnim preduzećima čiji je osnivač Grad Novi Sad otvoren je još četiri dana, tačnije do 15. marta.

Konkurs za učešće u Univerzitetskom programu profesionalne prakse studenata Univerziteta u Novom Sadu u javnim i javno komunalnim preduzećima čiji je osnivač Grad Novi Sad otvoren je još četiri dana, tačnije do 15. marta.

Konkurs je objavljen je na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs. Dodatne informacije u vezi sa radnom praksom mogu se pronaći i na sajtu Univerziteta u Novom Sadu: www.uns.ac.rs ili na www.razvojkarijere.uns.ac.rs, putem e-maila: karijerauns@gmail.com ili telefonom na broj 021 485 2041.

Osnovni cilj je da se studentima završnih godina omogući da se neposredno upoznaju sa radom javnih i javno komunalnih preduzeća i da steknu potrebno radno iskustvo za obavljanje poslova, kao i osposobljenost za praktičnu primenu stečenih teorijskih znanja u realnom radnom okruženju. Učesnici koji uspešno obave profesionalnu praksu u Programu stiču sertifikat koji predstavlja jedinstven dokument koji je potpisan od strane Rektora Univerziteta i Gradonačelnika Novog Sada.

Profesionalna praksa počinje od aprila 2013. godine i traje 6 meseci po 18 časova nedeljno. Učesnici u Programu mogu da budu studenti fakulteta u sastavu Univerziteta na studijama drugog stepena po Zakonu o visokom obrazovanju u školskoj 2012/2013. godini i studenti završnih godina studija prvog stepena koji su odslušali sve predmete predviđene studijskim programom.

Izbor kandidata vrši selekciona komisija na osnovu podnete dokumentacije, a u skladu sa iskazanim potrebama i prednostima koje poseduje sam kandidat. Od učesnika u Programu očekuje se da izvršavaju određene jednostavnije zadatke u okvirima uobičajenog rada javnih i javno komunalnih preduzeća, 6 meseci po 18 sati nedeljno prema utvrđenom rasporedu. Nedeljni raspored i angažovanje na konkretnim poslovima i zadacima utvrđuju se dogovorom između učesnika u Programu i njihovih mentora. U skladu sa principom jednakih mogućnosti, ohrabruju se osobe ženskog pola, pripadnici nacionalnih manjina kao i osobe sa invaliditetom da se prijave na Konkurs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.