Skupština Vojvodine ponovo vlasnik lista Dnevnik

Privredni sud u Novom Sadu presudio je da preduzeće Dnevnik Vojvodina pres (DVP) koje izdaje list Dnevnik, nema pravo na naslov, žig i logo tih dnevnih novina, niti ima izdavačka prava, već sva ta prava pripadaju Dnevnik holdingu.
Privredni sud u Novom Sadu presudio je da preduzeće Dnevnik Vojvodina pres (DVP) koje izdaje list Dnevnik, nema pravo na naslov, žig i logo tih dnevnih novina, niti ima izdavačka prava, već sva ta prava pripadaju Dnevnik holdingu.

Sud je tu odluku doneo po tužbi koju je Dnevnik holding podneo protiv DVP 2010. godine. Sud je naložio Agenciji za privredne registre da izbriše društvo sa ograničenom odgovornošću Dnevnik Vojvodina pres iz registra kao osnivača dnevnog lista Dnevnik, i da kao osnivača ovog javnog glasila upiše Dnevnik holding, navodi se u presudi.

DVP je preduzeće koje je nastalo 2003. godine, a 55 odsto vlasništva u njemu je imao nemački medijski koncern Vac (WAZ), dok je 45 odsto vlasništva ostalo u rukama Dnevnik holdinga, firme čiji je osnivač Skupština Vojvodine. Na sajtu Agencije za privredne registre navodi se da sada 55 odsto vlasništva u DVP ima kompanija Mediengruppe Balkan iz Nemačke.

Privredni sud je zabranio DVP dalje korišćenje naslova, žiga, logoa lista Dnevnik, ali i svako imitiranje i podražavanje postojećeg žiga ili logoa lista. Sud je naložio DVP da Dnevnik holdingu isplati više od 2,3 miliona dinara na ime troškova parničnog postupka.

DVP ima pravo na žalbu Privrednom apelacionom sudu.

  • ČEPRKALI

    24.04.2013 07:39
    Spasioci ?Malo morgen
    Vlada APV je upropastila "Dnevnik" u celini na čelu sa sekretarijatom za rad,zapošljavanje i ravnopravnost polova,sekretarijatom i Odborom za informisanje...Sada ga kbojagi spašava da bi ga dotukla i opelješila do samouništenja uz pomoć nesposobnog ali poslušnog rukovodstva.
  • mikica

    15.03.2013 11:14
    a plate
    Ima DVP dosta para kada izdrzava gl.ur., daje mu vec drugu otpremninu i placa jos jednog gl.ur. po volji direktora.valjda jedini list u zemlji sa dva glavna urednika.
    a na platama rukovodstva bi i Bajatovic pozavide: najvisa plata je 16 puta visa od najnize- 325.000:21000. novinari nemaju ni prosecne republicke zarade. uz te pare direktorske jos 50.000 eura bonusa za uspesan rad u 2011. god(za proslu jos nema podataka) sto stoji i na APR. ispade 7.000 eura mesecno za najboljeg + sl. auto itd... A stampani tiraz 8.000 primeraka i najmanje 30% remitende.
    Kome treba takav kilavac od preduzeca osim onom ko je ozbiljno bacio oko na 15-ak hiljada kvadrata u strogom centru. sve je jasno, samo okrenite kapu naopako.
  • Nikola

    15.03.2013 10:14
    -
    Dnevnik je odavno propao. Davno je prošlo vreme njegove eventualne privatizacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.