Aleksandra Jerkov Pajtićeva savetnica

Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov nova je savetnica predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića.
Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov nova je savetnica predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića.

Ona je na savetničko mesto postavljena početkom marta rešenjem Pokrajinske vlade koje je objavljeno u "Službenom listu APV".

Ranije je, krajem januara, za savetnika predsednika vojvođanske vlade postavljen Saša Vukadinović, koji je između 2008 i 2012. godine bio direktor Bezbednosno informativne agencije.

Aleksandra Jerkov je članica Predsedništva DS-a i portparolka te stranke, a donedavno je bila republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednica Skupštine grada Novog Sada i odbornica LSV-a u gradskom parlamentu.

Ostavke na te funkcije podnela je u januaru, kada je napustila LSV i prešla u DS. Kako je tada obrazložila, u DS-u je videla širi front za borbu za sve ciljeve za koje se borila.

Negirala je da je u svađi sa šefom LSV-a Nenadom Čankom i navela da ne misle više isto o važnim političkim pitanjima. DS i LSV su, uz Savez vojvođanskih Mađara, u koalicionoj Vladi Vojvodine, koju podržava i Liberalno demokratska partija.

  • sosa

    16.03.2013 21:37
    ne volem
    Nije ni cudo sto je demokratska stranka tu gde jeste,pored ovako iskusnih i kvalitetnih savetnika.Briga Vas,gospodo,za Vojvodinu i nasu autonomiju.Vi ste samo prodane duse.To bas ne volem.
  • OLJA

    16.03.2013 20:30
    REORGANIZACIJA U PREDUZECCCE!:)
    Iz LSV preduzeca u DS preduzece, iskusno…
  • deki

    16.03.2013 20:19
    profi riba..
    Stranački vojnici ds-a, ugledajte se na Jerkovku, tako se napreduje u politici!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.