Mladi atletičari Vojvodine nastavili put ka Dortmundu

Mladi atletičari iz Novog Sada nastavili su u petak uveče, oko 22 sata, putovanje ka Dortmundu.
Mladi atletičari iz Novog Sada nastavili su u petak uveče, oko 22 sata, putovanje ka Dortmundu.

Prethodno su 28 časova bili zavejani u autobusu na autoputu pokraj grada Đera u zapadnoj Mađarskoj. Mladi atletičari iz Novog Sada krenuli su na sportske atletske igre koje se svake godine održavaju u Dortmundu u Nemačkoj.

Kako je za RTV potvrdio trener u Atletskom klubu Vojvodina, Ferenc Kamasi, deca su želela da nastave putovanje i da učestvuju na planiranom takmičenju, bez obzira na umor.

Branislav Kalezić iz Atletskog kluba ranije je za 021 rekao da su deca i odrasli dobro i da imaju dovoljno hrane i vode i da grejanje radi.

"Ono što je dobro je da su svi dobro. Imaju dosta hrane, dosta vode, wc u autobusu. Autobus ima dovoljno goriva, tako da grejanje radi. Deca su bezbedna i sve je u redu", rekao je Kalezić.

Evakuisani putnici se vraćaju

Posle snežne mećave koja je zadesila Mađarsku, put M1 još je zvanično zatvoren za saobraćaj na relaciji Budimpešta-Beč, ali će ljudima čija su vozila ostala blokirana polako biti omogućeno da nastave put, rečeno je danas u ambasadi Srbije u Budimpešti.

"Sve to još uvek sporo ide, jer je kolona dugačka i vozila su pod snegom, ali će se prvo to raščistiti da bi put mogao ponovo da normalno funkcioniše", navode u ambasadi. Ljude koji su bili evakuisani zbog nevremena polako sprovode do vozila koja su ostala zatrpana na putu, a do kojih se sada može doći i njima će biti omogućeno da nastave put.

  • Plavuša

    16.03.2013 17:24
    !!!!!!
    Nova vest je da su deca stigla u Dortmund,da su takmičenja počela, I DA VEĆ IMAJU I OSVOJENIH MEDALJA!!!! Bravo,hrabri sportisti!!!
  • Sofer

    16.03.2013 14:52
    Smetovi ..
    Smetovi su bili jako veliki cuo sam se sa par kolega sto su se vracali od gore sa kamionima nisu cistili i madjari znaju da zakazu ja sam sinoc kod miskolca stao tada je nastupila zabrana do jutros sada je sve okej vamo na trojci na jedinici kod djera jos stoje nasi sleperi mozda ih puste sutra vcras . Inace dva turcina su se preprecila zato je nastao zastoj .
  • Bora

    16.03.2013 14:32
    U Dortmudu su ...
    http://www.dortmunder-leichtathletik.de/halle/ergebnisse/t20130317.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.