FOTO: "Baba marta" na kratko zavejala Novi Sad

Na samo nekoliko dana do kalendarskog početka proleća, sneg je zavejao Novi Sad.

Na samo nekoliko dana do kalendarskog početka proleća, sneg je zavejao Novi Sad.

Sneg veje od juče popodne, ali nije napravio veće probleme u saobraćaju.

Na ulicama je mehanizacija i ljudstvo Zimskih službi gradskih preduzeća, so je posuta po glavnim saobraćajnicama, čiste se pešačke staze i autobuska stajališta. Gradski autobusi funkcionišu normalno.

Zimska služba JKP "Put" od sinoć se nalazi u trećem stepenu pripravnosti, što znači da se na terenu nalazi 30 ekipa, izjavila je za 021 portparolka ovog preduzeća Jelena Stojsavljević. "Tokom noći je u više navrata obavljeno tretiranje svih prioritetnih saobraćajnica solju, dok su mostovi posuti magnezijum hloridom. Sneg još uvek pada intenzivno, a u takvim situacijama se radi isključivo na održavanju prioritetnih saobraćajnica, odnosno na prohodnosti puteva kojima idu autobusi GSP-a", kaže Stojsavljević.

Prema njenim rečima nije bilo većih zastoja u saobraćaju osim na delu puta između Kisača i Rumenke. Zastoj se dogodio zbog vozila sa letnjim gumama, došlo je do proklizavanja i jedno veće vozilo je blokiralo put, ali je od jutros i ovaj pravac prohodan za sva vozila.

Kako za 021 kaže portparolka GSP-a, Snežana Jaković, autobuski saobraćaj se odvija usporeno sa manjim kašnjenjima.

"Zbog smanjene prohodnosti usled leda i snega gradski saobraćaj je ovog jutra usporen uz manja odstupanja od reda vožnje na pojedinim linijama. Rano ujutru problemi su bili veći na prigradskim linijama, a do 7:30 časova saobraćaj prema Kisaču i Stepanovićevu bio je prekinut i autobusi su saobraćali samo do Rumenke", rekla je Jaković.

Parking se danas i sutra naplaćuje samo na očišćenim parkiralištima, a čiste se najpre parkinzi u centru i ispred bolnica. Građani su dužni da očiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i firmi.

Prema prognozi sneg ne bi trebalo da potraje duže od dva-tri dana. Već u nedelju temperatura će biti nekoliko stepeni u plusu, a od ponedeljka ponovo iznad 10°C. (S.K.)

  • Bla-bla

    15.03.2013 15:32
    Na kratko zavejala...?Novosadski putari ,,spremno ,, dočekali još jedan nalet snega...
  • Milojicin_mali

    15.03.2013 12:59
    @Baba Marta
    Baba, baba, baš si krme!
  • Putari

    15.03.2013 12:54
    Venecija
    Dok direktpr obilazi Veneciju i Bec Novi Sad nestaje u smetovima.
    Kad ce plata

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.