Tamburica fest poslednjeg vikenda juna

Tradicionalni, šesti po redu, svetski Tamburica Fest održaće se poslednjeg vikenda u junu na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Tradicionalni, šesti po redu, svetski Tamburica Fest održaće se poslednjeg vikenda u junu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Za titulu pobednika takmičiće se preko deset tamburaških orkestara iz različitih zemalja.

Organizatori ovogodišnjeg Tamburica festa istakli su da je festival humanitarnog karaktera i da će prihod od prodatih ulaznica biti doniran u dobrotvorne svrhe.

"Pola sredstava će biti usmereno za rekonstrukciju i obnovu oštećenja Petrovaradinske tvrđave, a drugu polovinu ćemo donirati Dečijem selu u Sremskoj Kamenici", rekao je direktor festivala Jovan Pejčić.

Pored takmičarskog dela, posetioce očekuje i revijalni deo takmičenja na kom će nastupiti Zvonko Bogdan i Halid Bešlić, kao i specijalni gosti iz Rusije.

Karte se mogu kupiti od ponedeljka po ceni od dvestapedeset dinara.

  • Arch

    22.05.2013 14:08
    Ono što sam napiso prošle godine pišem i sada - jedini svetski festival tamburaša je bio u Deronjama do prošle godine. Od prošle godine Novi Sad i DS su odlučili da nam pokažu decentralizaciju na delu i uzeli festival koji je Deronjama mnogo više značio u odnosu na to koliko znači Novom Sadu. Sada su zbog vanrednih lokalnih izbora u opštini Odžaci odlučili da organiuju Tamburaški sabor koji je ljudima predstavljen kao povratak Tamburica festa, što je laž jer je sabor revijalnog karaktera i na njemu će nastupati samo domaći orkestri. Naravno, lokalna vlast i koalicija DS-SRS plaća taj tzv. sabor iz budžeta opštine.
  • LimanacNS

    22.05.2013 06:38
    Vest od pre dve nedelje
    http://www.021.rs/Info/Kultura/Ove-godine-Tamburica-fest-i-Tamburaski-sabor.html
  • -

    21.05.2013 19:39
    -
    nema dve nedelje kako je receno da se ovaj fest seli sa tvrdjave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.