Monika Seleš dobila mural na "svojoj" zgradi

Nakon brojnih kontroverzi koje su u javnosti pokrenuli navijački murali u Novom Sadu, na Limanu 4 pojavio se jedan koji nedvojbeno promoviše talenat, trud, fer-plej, snagu volje i umetnost.
Nakon brojnih kontroverzi koje su u javnosti pokrenuli navijački murali u Novom Sadu, na Limanu 4 pojavio se jedan koji nedvojbeno promoviše talenat, trud, fer-plej, snagu volje i umetnost.

Dvoje mladih Novosađana, Miloš Kovačević i Jovana Petrović, odlučili su da na zidu rodne kuće teniske legende Monike Seleš u Balzakovoj izrade mural posvećen možda i najpoznatijoj Novosađanki na svetu, istovremeno promovišući uličnu umetnost u pravom smislu.

"Pozitivan primer na muralu je nada da će se naš grad konačno početi razlikovati od groznog stereotipa koji ga prati. Odluku je doneo moj kolega Miloš Kovačević, koji je trenutno u Rimu na doktorskim studijama, pa je prepustio meni ostatak priče, a ideju je dobio kada je pročitao tekst novinara Igora Mihaljevića u kome on pominje Moniku, taj zid na kom je vežabala kao mala i retorički pita javnost zašto sportska legenda ne bi dobila mural baš tu", kaže Jovana Petrović.

Ona i Miloš su napisali zvaničnu molbu u kojoj su objasnili zašto žele baš tu da urade mural. Nisu želeli gerilski, noćni napad na zid, već da sve bude uz saglasnost skupštine stanara u Balzakovoj 26, gde je Monika živela kao mala i svakodnevno udarala lopticom u zid na kome je sada nikao mural.

Predsednik kućnog saveta Gojko Vranješ im je izašao u susret, predstavio ideju ostalim stanarima i svi su se složili.

  • Liman

    21.10.2013 11:34
    nije gotovo!
    PA OVO NIJE FOTOGRAFIJA GOTOVOG RADA!!!
    a i ko su ti Milos i Jovana
    lepo pise da su radili NPC ekipa a dobro znamo ko su oni i kako rade!
  • MonteDushano

    21.10.2013 09:55
    Sad će je odvratni huligani precrtati, na najveću žalost.
  • 20.10.2013 22:34
    @ 4D (DDDD)
    A mural na autobuskoj stanici? Pa sve sa likovima bivše na gradonačelnice i sadašnjeg ministra. Plus gradonačelnikov tata!
    Pa murali u Zelenilu, u Stanu...
    I tamo je davno počelo, a kraj se ne nazire. Ili se nazire?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.