O sudbini "Petra Drapšina" u ponedeljak

Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin u ponedeljak će o mogućem rešenju za fabriku "Petar Drapšin" razgovarati sa zamenicom direktora Agencije za privatizaciju, Oliverom Aranđelović.

Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin u ponedeljak će o mogućem rešenju za fabriku "Petar Drapšin" razgovarati sa zamenicom direktora Agencije za privatizaciju, Oliverom Aranđelović.

"Ona dolazi sa idejom da nam predstavi moguće rešenje za "Petar Drapšin", odnosno da nam predstavi nove moguće vlasnike i kupce za ovo preduzeće. To je kod mene stvorilo optimizam, jer ako neko, ne bilo ko, nego osoba koja u ovom trenutku vodi Agenciju, kaže da postoje zainteresovani, onda bih ja ipak svu svoju nadu usmerio na to, a ne na priču o stečaju", rekao je Vasin za RTV.

Prema njegovim rečima, na sastanak će biti pozvani i predstavnici malih akcionara, odnosno dvadesetak nezakonito otpuštenih bivših radnika fabrike koji su se više puta obraćali Pokrajini za pomoć. Vasin, međutim, napominje da u ovom trenutku malo toga zavisi od pokrajinske administracije.

Bivši radnici i mali akcionari fabrike "Petar Drapšin" i danas su, kao i svakog četvrtka, bili okupljeni ispred novosadskog odeljenja Agencije za privatizaciju, od koje traže da posreduje u pronalaženju novog kupca. Ta fabrika privatizovana je 2004. godine. Privatizacija je 2009. poništena, a danas u tom preduzeću radi šezdesetak radnika.

  • кентаур

    25.10.2013 05:45
    а да није мало касно ?
    1.Врховни суд је 2005.поништио приватизацију,али тадашњи министар привреде,Бубало није спровео пресуду Врховног суда!!!ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ !
    2. На основу тога су незаконити власници све до
    2009.черупали и фирму и развојне фондове све
    до цифре од 13 милиона евра, а успут угасили
    производњу и поотпуштали раднике, прво оних
    20-так који су на све ово указивали још 2007
    3.Тих 13 милиона евра је изнесено из Србије или подељено партијским функционерима који су
    им омогућили пљачкашку приватизацију и чиновницима Агенције за приватизацију који су
    све ово знали и дозвољавали.
    4. Куповина или гашење Петра Драпшина, свеједно, обавиће се са циљем ЅАТАШКАВАЊА свега овога. ДОКЛЕ ? Шта ради СБПОК и Тужилаштво за борбу против организованог криминала ?
  • ns time

    24.10.2013 15:35
    Neka pita i za Heroj Pinki posto je tamo dolazio da smiruje radnike.Sad se vise niko ne buni,Borovica van zatvora,nikom nista, plata nema,niko se ne seca kad je bila poslednja.
  • 24.10.2013 12:46
    Koji andrak će nam pokrajinska administracija kada od nje malo šta ili ništa ne zavisi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.