Uskoro otpuštanja i smanjenja zarada u JKP "Stan"

Skupština grada usvojila je plan reorganizacije JKP "Stan" koji predviđa da se do kraja godine broj radnika smanji za 120, a da se preostalim zaposlenima smanje zarade.
Skupština grada usvojila je na današnjoj sednici plan reorganizacije JKP "Stan" koji predviđa da se do kraja godine broj radnika smanji za 120, a da se preostalim zaposlenima smanje zarade.

Kako kaže član Gradskog veća za urbanizam Aleksandar Bašić, ukoliko do toga ne dođe, ova firma će otići u stečaj. "Ovo je jedino moguće rešenje, jer bi svaki drugi potez značio bankrot. Preduzeće nema nekretnine, a sva pokretna imovina je već pod hipotekom", rekao je Bašić.

Prema njegovim rečima, dug JKP "Stan" je "2,3 miliona po zaposlenom radniku", dok su potraživanja veoma mala i pitanje je da li su naplativa.

Na današnjoj sednici prihvaćeni su programi reorganizacije poslovanja "GSP-a", "Tržnice", "Vodovoda i Kanalizacije", "Poslovnog prostora" i "Gradskog informativnog centra Apolo".

Skupština je danas trebalo da ima dve sednice - vanrednu koja nije održana i redovnu, koja je sazvana u uobičajenom terminu.

Pošto su odbornici vladajuće većine izglasali da se ne prihvati dnevni red vanredne sednice, na kojoj je, po predlogu odbornika DS i LSV-a, trebalo da se raspravlja o radu javnih preduzeća "Stan" i "Gradsko zelenilo", odbornici tih stranaka su napustili skupštinsku salu, da bi u susednoj sobi odmah održali konferenciju za novinare.

Predsednik odborničke grupe DS Božidar Protić je kazao da je predlogom da se raspravlja o radu pomenutih preduzeća predlagač ukazao na odgovornost prema građanima Novog Sada. "Vladajuća većina nije shvatila tu dobru nameru, već su mislili da nam je želja politizacija rada javnih preduzeća, a neizglasavanje dnevnog reda upravo predstavlja tu politizaciju", rekao je Protić.

On je kazao da je predlog opozicije bio da se formira radna grupa sastavljena od svih odborničkih grupa, koja bi u roku od 30 dana skupštini predložila rešenje za izlazak iz krize JKP "Stan" i "Gradsko zelenilo". Predsednica odborničke grupe LSV Zlata Peričin je rekla da predlagači, odnosno odborničke DS i LSV, nisu očekivali takvu reakciju vladajuće većine, i da su iznenađeni neprihvatanjem dnevnog reda.

  • obzirom na

    26.10.2013 20:21
    lopovsku prirodu
    svih JKP u NS-u, zelim im najiskrenije sto skoriju privatizaciju.
  • Luka

    26.10.2013 18:42
    a šta će biti sa onima koji su upropastili JP u NS
    NIgde, ali nigde i niko da kaže ko je upropastio novosadska JP !!
    Niko da kaže da će neko od bivših rukovodilaca odgovarati za stanje koje su ostavili u novosadskim JP !!
    Na našu žalost, "eksperte" i "žute" rukovodioce, nasledili su nesposobni i "preletači" !!

    VANREDNI IZBORI U NS, POD HITNO !!!!!!
  • dr

    26.10.2013 15:58
    DS trolovima je posao da pljuju,bez obzira na suštinu vesti,samo ako se spominje SNS!Ne valja im kad se otpuštaju viškovi radi efikasnijeg poslovanja JP i uštede troškova,a prethodno su kritikovali zapošljavanje,nikad im ugoditi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.