Fruškogorski maraton za vikend

Tradicionalni fruškogorski maraton održava se u subotu i nedelju, 26. i 27. aprila.

Tradicionalni fruškogorski maraton održava se u subotu i nedelju, 26. i 27. aprila.

Planinarsko društvo "Železničar" je u saradnji sa Nacionalnim parkom "Fruška gora" pripremilo 17 staza, od kojih je najkraća staza Radosti i zadovoljstva od 4,5 kilometara, a najduža ima 111 kilometara. Jelena Ivkov iz planinarskog društva navela je da trka startuje u 9 časova sa Popovice, a prijave za trku su od 7 časova.

- Gradski autobusi koji će prevoziti putnike do Popovice polaziće sa Železničke stanice, ići će Bulevarom oslobođenja i pokupiti putnike sa stanice kod Mosta slobode. Cena karte je 110 dinara - rekla je Ivkov.

Postoji još jedan start ispred manastira Jazak u 10:30 časova, a to je staza Malog maratona zapad-zapad. Start Pripravničkog maratona zapad-zapad, je u 13 časova sa Letenke.

Zbog promenljivog i nestabilnog vremena, koje se očekuje u narednim danima, najbolje je sa sobom imati duboke cipele, kabanicu i rezervnu odeću za presvlačenje. Organizatori su podsetili da će kao i obično postojati cisterne sa vodom, koje su obezbedili grad Novi Sad, ali i Inđija i Ruma. Osim policije, o učesnicima će brinuti i hitna pomoć kao i volonteri Crvenog krsta, u periodu od petka do nedelje.

Ovo je 37. po redu Fruškogorski maraton. Prošle godine zabeležen je rekordan broj učesnika od 20.000. Organizatori se nadaju da će, uprkos potencijalnim vremenskim nepogodama, broj posetilaca biti približan prošlogodišnjem.

  • Deni

    25.04.2014 01:00
    Mene iskreno zanima gde mogu da nabavim ovaj poster sa fotografije? Prelep je. Da li da pokušam u PSD Železničar?
  • :)

    24.04.2014 15:26
    prognoza
    24. i 25. maj su idealan termin. Viken lep, sunčan i bez padavina. Taman je blizu originalnog termina maratona 25. maju, pošto se maraton u početku zvao maraton 25. maj i imao je jednu stazu koja je imala onoliko kilometara koliko je Tito imao godina.

    To su bila vremena, radne organizacije su obezbedjivale hranu, vojska satore i krevete za odmor maratonaca a danas samo moramo da donosimo pivo i radzu. :)
  • Kuljanin

    24.04.2014 12:43
    Jako je mokro ...
    ... pa sumnjam da ce biti i relativno puno ljudi. Mi smo se spremali dugo vremena ali smo odustali zbog ovakvih vremenskih uslova. Bilo bi dobro da odloze maraton za neki sledeci vikend.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti