LSV: Otpustite rođake, uposlite radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine je saopštila da novosadska vlast reorganizaciju komunalnog sektora koristi za otpuštanje radnika i zadržavanje rođaka i partijskih kadrova.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je saopštila da novosadska vlast reorganizaciju komunalnog sektora koristi za otpuštanje radnika i zadržavanje rođaka i partijskih kadrova.

Ova stranka je navela primer JKP "Čistoća" gde je planirano da se otpusti 131 radnik.

- Podeljeno je oko stotinu aneksa ugovora o radu kojim su rođaci i stranački vojnici zaposleni od 2012. dobili novi raspored i prebačeni iz sektora gde se planira smanjenje broja radnih mesta ili potpuno gašenje (marketing, obezbeđenje, kuhinja itd) u službe osnovne delatnosti, dok su mnogi radnici iz tih delatnosti prebačeni u službe koje planiraju da ugase. Radi se o čistoj mahinaciji, jer se neće ništa uštedeti, zato što će preduzeće posle plaćati privatne firme za obavljanje upravo poslova obezbeđenja, održavanja higijene, prodaju obroka, odnose s javnošću - navodi LSV.

Novosadski ligaši kažu i da su nameštanja pozicija stranačkim kadrovima i rođacima toliko neskrivena, da su u Predlogu pravilnika o reorganizaciji i sistematizaciji uslovi za radna i rukovodeća mesta prilagođavana stručnoj spremi i iskustvu upravo zaposlenima u protekle dve godine.

- Primera radi, rukovodiocu komercijalnih poslova i službe razvoja treba ekonomski ili Poljoprivredni fakultet, koji je završio aktuelni šef komercijale u Čistoći. Takođe, predlogom direktora umesto trenutno dva pomoćnika, treba da ima šest pomoćnika i jednog savetnika - stoji u saopštenju LSV-a.

  • Bivši Ligaš

    17.09.2014 16:27
    Liga i poštenje
    Ha-ha-ha
  • НиколаНС

    12.09.2014 19:45
    Слажем се, али
    ако то ураде, у ЛСВ неће имати ко да плаћа чланарину. Јер ће сви остати без посла. Нити су паметни, нити су поштени, а поготово нису радници. Додоше, они нису постављени ту да раде него да седе, блеје и плаћају чланарину од новаца који су отети од поштених радника у Војводини, који, гле чуда, нису из ЛСВ.
    Какав безобразни цинизам. Војводини непријатељ није потребан. ЛСВ то ради јако добро.
  • Nemanja

    12.09.2014 15:43
    @@Nemanja - @@NSadjan
    A ne prjatelju, to što ti imaš se ne leči/popravlja privatnim časovima... Možda kad si bio mali, sad je odsustvo logike i razuma duboko ukorenjeno i neizlečivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti