Posle Sajma i Spens dobija akva-park

Spens bi trebalo da dobije akva-park na prostoru otvorenog bazena, a u planu je i revitalizacija objekta, najavio je direktor Milan Balać.
Spens bi trebalo da dobije akva-park na prostoru otvorenog bazena, a u planu je i revitalizacija objekta, najavio je direktor Milan Balać.

Preduzeće će od Grada dobiti 22,5 miliona dinara za kapitalne investicije, a 10,3 miliona dinara predviđeno je za sanaciju krova.

"Akva-park bi se prostirao na hektar i po. Međutim, Spens ne može biti nosilac projekta izgradnje već mu treba finansijska podrška sa strane. Plan je da se dogodine krene u izgradnju, a do tada će se sagledati mogućnosti ko će biti finansijer i pod kojim uslovima. Izgradnjom akva-parka u sklopu Spensa značajno bi se povećali prihodi preduzeća, ali istovremeno i poboljšala turistička ponuda Novog Sada. S druge strane, izrada glavnog projekta radi bolje energetske efikasnosti, te revitalizacija sistema grejanja i klimatizacaje iziskuju sistemsko rešavanje i duži perod pa će se ti poslovi raditi u fazama", rekao je Balać za Dnevnik.

Govoreći o sanaciji krova, on je naglasio da je to važna investicija u tehničkom pogledu jer je Spens star 33 godine.

"Objekat je oronuo i krov je u lošem stanju, zbog čega na mnogim mestima prokišnjava pa ima oštećenja u objektu, a u određenim delovima postoji i mogućnost kontakta vode s električnim instalacijama. Osim radova na krovu u poslovnom i trgovačkom delu, planira se i da se završi sanacija iznad sportskih delova objekta", naveo je Balać.

Takođe, planirana je ugradnja podizne platforme na prvom spratu Spensa, koja će omogućiti nesmetan ulaz u objekat osobama s invaliditetom, na šta će biti utrošeno dva i po miliona dinara.

Podsetimo, gradnju Akva parka najavljivao je u više navrata i bivši direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač, a gradnja je trebalo da počne ove godine.

  • 25.04.2015 20:48
    morgan debra
    Pozdrav Am gospođa, Morgan Debra Am legitiman i pouzdan zajam zajmodavac davati kredite
    na jasan i razumljiv uvjetima i na 2% kamatne stope. iz
    12.000 dolara na $ 7.000.000 dolara, eura i funte samo. Dajem iz poslovne zajmove,
    Osobni krediti, studentski krediti, auto krediti i krediti za isplatiti račune. ako ti
    potreban kredit što morate učiniti je da mi se obratite izravno
    u: Morgan Debra 1986@gmail.com
    Bog Te Blagoslovio.
    pozdrav,
    Gospođa Morgan Debra
    E-mail: morgandebra1986@gmail.com
    Napomena: Sve odgovor mora biti poslati na: morgandebra1986@gmail.com
  • carica

    16.01.2015 08:00
    Životinjska farma
    @Anonimous - ZOO već imamo, sve vrvi od raznoraznih životinjki i parazita!
  • ns

    16.01.2015 01:31
    losa investicija
    mogli bi za pocetak da isplate dnevnice za sanitetsko obezbedjenje koje je je celo leto 2013. godine vodilo racuna o nasim sugradjanima koji su se ne tako retko povredjivali na bazenu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.