Kremasta testenina koja se topi u ustima

Ovo je najlakši recept za kremastu testeninu koja se topi u ustima.
Kremasta testenina koja se topi u ustima
Foto: Pixabay
Ovaj ukusan recept donosi vam Coolinarika.
Sastojci:
 
– 400 g makarona
– 200 g kačkavalja
 
– 100 g maslaca
 
– 1 l mleka
 
– 0,5 l povrtne ili mesne bistre supe
 
– so, biber
 
– svež peršun
 
Priprema:
 
U veliku šerpu sipajte mleko i povrtnu ili mesnu bistru supu. Promešajte i zagrejte na umerenoj temperaturi.
 
Kada se zagreje dodajte makarone i kuvajte sve dok se testenina termički ne obradi do kraja.
 
Pred kraj kuvanja umešajte rendani kačkavalj i komadiće maslaca, sve dobro promešajte i pustite da se sir rastopi do kraja.
 
Začinite po želji sa solju i biberom.
 
Poslužite toplo sa svežim listićima peršuna.
 
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.