LŠ: Barselona peti put prvak Evrope

Fudbaleri Barselone osvojili su titulu prvaka Evrope pobedom nad Juventusom 3:1 u finalu Lige šampiona u Berlinu.
Fudbaleri Barselone osvojili su titulu prvaka Evrope pobedom nad Juventusom 3:1 u finalu Lige šampiona u Berlinu.

Katalonci su osvojili prvu titulu od 2011. godine, a ukupno petu u istoriji kluba sa Nou Kampa. Posle atomskog fudbala, posle meča za pamćenje, Barsa je u Berlinu pobedila Juventus sa 3:1.

Tek što se krenula sa centra Barselona je povela sa 1:0. Nije baš odmah, ali već u trećem minuta na semaforu je pisalo 1:0. Munjevita akcija Katalonaca, sjajna asistencija Inijeste, i gol Rakitića. Muk je usledio na delu tribina na kojima su se nalazili navijači Juventusa, a erupcija douševljena među navijačima Barse koji su već videli svoje ljubimce kako uzimaju pehar namenjen šampionu Evrope, kako proslavljaju treću titulu u ovoj sezoni.

Gledali smo atomski fudbal na startu utakmice. Mogao je Vidal da izjednači, mogao je Nejmar da duplira prednost Barselone a tek je isticao deseti minut. Jednom rečju, ludilo od fudbala. Nedugo zatim nova sjajna prilika za Barsu, ali je Bufon uspeo da zaustavi udarac Alvesa. Pretio je i Juve. Pokušali su Tevez i Markizio ali nisu imali sreće da pogode okvir gola.

U 35. minutu fudbaleri Juventusa su tražili od sudije Čakira da pokaže na belu tačku posle duela u kojem je snažni Pogba pao u kaznenom prostoru ali ništa od toga. Nedugo zatim imali su momci iz Torina sreće jer je Luis Suarez šutirao tik pored gola. U samoj završnici Suarez i Mesi su mogli da urade mnogo više ispred gola Juventusa, ali… Na kraju 1:0. Tek što je krenulo drugo poluvreme, posle samo tri minuta igre Suarez je izašao sam ispred Bufona, posle kontre iz udžebnika. Međutim, sjajni Italijan, jedan od najboljih golmana planete je izašao kao pobednik iz ovog duela. Nepunih 60 sekundi kasnije sjajnu priliku je imao i Mesi ali je šutirao preko gola. Da li će Barsa biti kažnjena za promašaje?

Hoće! U 55. minutu posle sjajnog napada Juventusa lopta je stigla do Teveza koji je izgubio duel jedan na jedan sa golmanom Barse, ali je lopta stigla do Morate koji je bio nemilosrdan – 1:1. Za razliku od meča u Madridu kada se bivši igrač Reala nije radovao, ovoga puta jeste!!! Nedugo zatim, Tevez je mogao da donese potpuni preokret ali je iz sjajne situacije šutirao preko gola. Ponovo su igrači Juventusa tražili penal posle duela Pogbe i Alvesa ali ništa ni ovoga puta. I dok su se momci iz Torina bunili na semaforu je pisalo 2:1. Strelac Suarez posle sjajne kontre Katalonaca, poušaja Mesija koji je Bufon odbio na nogu Urugvajca.

Nedugo zatim Nejmar je pogodio za 3:1, ali je na asistenciju četvrtog sudije iza gola, ovaj pogodak poništen zbog igranja rukom. U 77. minutu trener Barse je povukao potez koji su svi očekivali. U igtu je ubacio Ćavija a na klupu poslao Inijestu. Kapitenska traka je bila na rukama legendarnog Ćavija. Enrike je želeo kao i svi navijači Barselone, da Ćavi podigne pehar namenjen najboljem u Ligi šampiona, u svom poslednjem meču u dresu Katalonaca.

Par minuta kasnije, posle asistencije Mesija Pike je izašao sam ispred golmana Bufona ali je iz sjajne pozicije šutirao preko gola. Barsa je dominirala u završnici, ali je među navijačima postojala bojazan. Neće valja ponovo uslediti kazna za promašaje? Krenuo je Juve na sve ili ništa. Pokušavali su Pereira i Markizio, Tevez, ali gola nije bilo. Tačku na "i" kada je Barsa u pitanju stavio je Nejmar u poslednjim sekundama spektakularnog finala - 3:1.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.