VIDEO: "Orlići" u finalu Svetskog prvenstva

Mladi fudbaleri Srbije do 20 godina plasirali su se danas u finale Svetskog prvenstva pobedivši selekciju Malija sa 2:1.
Mladi fudbaleri Srbije plasirali su se u finale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu za igrače mlađe od 20 godina, pošto su danas u polufinalu savladali selekciju Malija sa 2:1 posle produžetaka.

U regularnom delu bilo je 1:1.

Srbija je počela ofanzivno i borbeno od samog starta. Prvu priliku već u 4. minutu koristi Živković kada je sam izašao pred golmana Malija.

Narednih pola sata potpuna dominacija našeg tima. Ipak, čak tri stopostotne prilike nisu uspeli da iskoriste igrači Veljka Paunovića - Milinković-Savić u 13. minutu, Mandić deset minuta kasnije, pa ponovo Milinković-Savić u 39. minutu.

Posle tri velike neiskorišćene prilike stigla je kazna. Afrikanci su povukli kontru, iz drugog plana se pojavio Kone i udarcem sa oko 20 metara matirao Rajkovića.

Nakon toga došlo je do drastičnog pada u igri pa su igrači iz Afrike mogli i da odu na poluvreme sa prednošću, ali je Rajković spektakularnom intervencijom izbio loptu ispod same prečke nakon udarca Dijare.

Drugo poluvreme počelo je identično prvom, pa je posle samo jednog minuta Gaćinović već bio u gol-šansi, ali je bio neprecizan, čak i sebičan pošto je na petercu imao usamljenog Mandića.

Ipak, u nastavku su igrači Malija bolje kontrolisali igru i imali više loptu u svom posedu, ali do 67. minuta nije bilo ozbiljnijih prilika na meču. Rajković je ponovo spasao Srbiju nakon što je posle sjajnog proigravanja Dumbaji došao sam do peterca, ali nije uspeo da savlada i našeg golmana.

Poslednji deo igre ponovo je pripao našoj selekciji i ponovo kreće serija promašaja. Najpre u 70. minutu na jednu odbijenu loptu natrčava Gajić i strahovitim volejem sa 25 metara pogađa prečku. Šest minuta kasnije Milinković-Savić glavom šalje loptu pored stative, a minut posle još jednom pokušava na isti način, ovog puta samo do golmana Dijare.

U produžecima Srbija odlična. Gol odluke postigao je Šaponjić u 101. minutu nakon kornera. Centrirao je Živković, Veljković je glavom prosledio loptu na peterac gde se našao Šaponjić, sličan pogodak kao protiv Mađarske.

Posle toga još četiri odlične prilike za Srbiju koje su ostale neiskorišćene.

Najbolju je imao Živković u 120. minutu kada je potpuno sam izašao ispred Dijare koji je već bio na zemlji, ali je naš igrač sa svega sedam metara promašio prazan gol, tačnije pogodio je prečku. Minut kasnije i Šaponjić promašuje čitav gol sa slične distance, takođe potpuno sam.

Treba dodati da je osam minuta pre kraja isključen Kone što je olakšalo posao našim momcima.

Srbija će u finalu igrati protiv Brazila koji je u drugom polufinalu deklasirao Senegal sa 5:0. Finalni meč na programu je u subotu od 7 časova. (S. Krajnović)

  • Grobar

    17.06.2015 11:49
    Partizanove bebe
    Partizanove bebe iz najjače škole fudbala u Evropi protiv Malija moglo biti i 6:3


    I sad posle finala mašina za prodaju beba za tepsiju ribe Ramadani,Platini, Tole, Miha Ćure,struka,...mesto Drulovića, Paunovića, Djukića, Jokana i da vidiš finalisti u najprofitabilnijem sportu nema da idu na Evro i SP!!!

    A vi kako te???
  • NS

    17.06.2015 10:56
    Bravo
    Samo napred,imali smo puno srece! Mora mnogo bolje protiv Brazila!
  • Perica

    17.06.2015 10:08
    Uh
    Sa srećom klinci i morate malo bolje pogađati.prvi minut igrajte kao da je zadnji a zadnji kao da je prvi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.